Nogometna šola NK Maribor

Nogometna šola NK Maribor
Mladinska ulica 29
2000 Maribor
Predsednik: Sebastijan Harc
Strokovni vodja: Marko Lešnik
Informacije o vpisu novih članov:
Telefon: 02/620 97 04
E-pošta: nogometna.sola@nkmaribor.com

Vizija, cilji

Za nami je bogata preteklost, uspešna sedanjost, toda ne pozabljamo na prihodnost. Da so otroci naše največje bogastvo, se zavedamo tudi pri NK Maribor. Nogometna šola je nadvse pomemben del celotnega mozaika. Zavedamo se, da le strokovno delo in prava organizacija lahko zagotavljata zanimanje za nogomet med najmlajšimi. Naš namen je, da jih navdušimo za nogometno igro, spodbudimo h gibanju in animiramo k zdravemu življenju. Da jim omogočimo čim boljše možnosti za razvoj, delamo organizacijske korake naprej in stremimo k profesionalizaciji strokovnega kadra.
Nogometna šola našega kluba je skozi vsa leta delovanja v svojih vrstah vzgojila fante, ki ponosno predstavljajo nogomet in naše mesto po Sloveniji ter v tujini. Prav uspehi, ki so jih dosegale ekipe nogometne šole in kasneje posledično člansko moštvo ter tudi posamezniki, vzgojeni pri nas, nam dajejo vedno znova zagon za še bolj kvalitetno in zagnano delo. Hkrati pa med delovanjem šole ne pozabljamo na njen širši socialni pomen: otroci se pri nas ne učijo le nogometnih veščin, ampak jih strokovni delavci pripravljajo tudi na nadaljnje življenje. Spoznavajo pomen discipline, skupinskega dela, podrejanja, vodenja ekip, nastajajo nove prijateljske vezi, omogočena so jim potovanja po Sloveniji in Evropi...

Po tekmovalni plati je nogometna šola NK Maribor v zadnjih letih najuspešnejša v Sloveniji. Mladi nogometaši so razdeljeni v deset starostnih selekcij, v katerih je registriranih več kot 220 igralcev. Od ustanovitve šole v zdajšnji obliki (leta 1990) so naše vitrine napolnile številne trofeje, namenjene zmagovalcu državnega prvenstva ali pokalnega tekmovanja. Le mariborskim upom je doslej uspelo v eni sezoni osvojiti naslove prvaka v kategorijah U-12, U-14, U-16 in U-18, z dosežki na številnih mednarodnih turnirjih pa so prispevali velik delež tudi k prepoznavnosti imena NK Maribor v tujini. Kljub športnemu motivu po doseganju želenih športnih rezultatov se v nogometni šoli zavedamo, da je na prvem mestu izobrazba. Tako so lahko člani vseh selekcij zgolj otroci, ki šole ne postavljajo na stranski tir in vestno izpolnjujejo šolske obveznosti. Vzoren primer predstavljajo tudi nekateri igralci članskega moštva, ki združujejo profesionalne napore s študijem in so s svojim načinom življenja vzorniki mladim nogometašem.

Uspešnost dela v mladinski šoli pa je mogoče oceniti tudi na podlagi mladih nogometašev, ki so dobili povabilo za igranje v državnih reprezentancah ali ponudbe močnih evropskih klubov. Ponašamo se z vsaj petnajstimi državnimi reprezentanti v posamezni sezoni, veselje in spodbudo za delo v prihodnosti pa bodočim rodovom prinaša spoznanje, da so proizvodi mariborske nogometne šole iskani tudi v evropskih nogometnih velikanih. Na vrata Ljudskega vrta so tako med drugimi že potrkali predstavniki AC Milana, Interja, Chelseaja ter našli mladeniče, ki ustrezajo njihovim kriterijem.


Mladinska ekipa
Kadetska ekipa
U-15
U-14
U-13
U-12
U-11
U-10
U-9
U-8