Novice Tekmovanja Člansko moštvo Nogometna šola Klub Zgodovina Navijači Novinarsko središče

Forumi nkmaribor.com Registracija   Prijava
Iskanje
Iskanje
Iskalni niz
Iskanje po sporočilih:
Iskanje po avtorju:
Nastavitve iskanje
Išči v:
6.852 sporočil   •   Stran 176 od 229   •  
Banovci...
od liki » 04.03.2008 ob 18:39
ISS, lahko rečem samo bravo.

Od 79 vpisov v temah "Banovci" in "moderator Fantastik" do tega trenutka (brez mojega vpisa) je 20 vpisov tvojih. In vse to v enem dnevu. Temu se reče produktivnost.
od liki
04.03.2008 ob 18:39

Forum: Vprašanja, pohvale, graje....
Tema: Banovci...
Število odgovorov: 119
Pregledov: 4765

Skoči na sporočilo

Koper - Maribor
od liki » 03.03.2008 ob 18:31

guga]@ kanarček
Tebi je tableta spustla?Pa kaj si toliko tu gor?Nimate vi svojega foruma?Aja sem pozabo, da nimate navijačev![/quote]

Nimajo svojega foruma, so jim ga zaprli
od liki
03.03.2008 ob 18:31

Forum: NK Maribor 1960
Tema: Koper - Maribor
Število odgovorov: 269
Pregledov: 14021

Skoči na sporočilo

Stadioni po Sloveniji
od liki » 02.03.2008 ob 11:18

1-0]Zanima me če kdo ve kateri stadioni pri nas imajo takšno razsvetljavo da se na njih lahko igrajo tekme v večernem terminu in kakšen je kriterij ta to? Jaz vem za Celje, Ljudski vrt in Gorico.[/quote]

Mislim, da sem enkrat nekje zasledil, da se razsvetljava deli na pet stopenj glede na moč reflektorjev. Od takih, kjer se lahko samo trenira in igra prijateljske tekme, preko takšne moči, ki je dovoljena za tekme brez televizijskih prenosov, potem je stopnja, kjer mora biti moč reflektorjev ustrezna za televizijske prenose, najvišja stopnja pa je tista, ki velja za mednarodne tekme. Vem, da mora biti izključno bela svetloba.

Pri nas lahko to najboljše vidiš v LV, ko za tekme brez prenosov vžgejo samo par reflektorjev na vsaki strani, ko so prenosi, gori recimo 75% reflektorjev, ko pa so kakšne mednarodne tekme v LV, pa reflektorji 100% gorijo. Naši reflektorji so pač ustrezni, da se jih lahko prilagaja glede na to, kakšna je pač zahteva na posamezni tekmi in s tem šparajo na elektriki.

Poleg zgoraj naštetih imajo še Domžale in Velenje ustrezne reflektorje.
od liki
02.03.2008 ob 11:18

Forum: Nogomet v SLO in po svetu
Tema: Stadioni po Sloveniji
Število odgovorov: 844
Pregledov: 53596

Skoči na sporočilo

Koper - Maribor
od liki » 02.03.2008 ob 11:07

Guro]Stvari se premikajo na boljše. To je bilo včeraj videti v Kopru. Nekateri tega ne vidite in na vsaki tekmi iščete samo napake, da lahko potem pametujete. Nekateri bi lahko zamenjali šport in forum in namesto ogleda nogometnih tekem gledali  in ocenjevali hokej na travi. Vsi,  ki smo bili na tekmi v Kopru in redno gledamo tekme v živo imamo drugačna mišljenja in ne iščemo dlako v jajcu, kot nekateri strokovnjaki: derenje vratarja, sodniške odločitve, trenersko delo, delo športnega direktorja, taktiko moštva,.... Po prihodu iz Kopra sem si v miru ogledal tekmo na TV in danes prebral komentarje novinarjev na Sportal-u, Nogomaniji ter vse združil z mnenjem Milovanoviča ob koncu (povzetek včerajšnje tekme) ter prišel do spoznanja, da so pozitivno ocenili tudi našega vratarja (po mnenju nekaterih enega  najboljših igralcev  Maribora na včerajšnji tekmi). Zato so kritike skoraj neupravičene, kajti slišal sem ga pri nekaterih akcijah celo na tribuno, kako postavlja igralce. Če pa želite perfekcionizem, menjajte klubske barve - vendar ni kluba, igralca ali vratarja brez napak.
Ljubitelji Svetega kluba - strnimo vrste, dajmo jim čas, so na pravi poti  in ne iščimo samo napake, prispevajmo  še mi z našo pozitivno miselnostjo k novi pravljici našega kluba. [/quote]

Predvidevam, da je ta vpis v celoti namenjen meni in mojemu komentarju o Pridigarju. Tudi jaz sem bil včeraj v Kopru in tekme redno gledam v živo, vendar pri mojem komentarju o Pridigarju ostajam. Še enkrat ponavljam, včeraj nam je prinesel točko ampak tisto, kar sem navedel, je Pridigarjeva velika slabost. 

Kot golman moraš vzpostaviti neko avtoriteto v svojem kazenskem prostoru, to pa lahko samo z dretjem, z skokom z kolenom naprej, ko greš na visoke žoge. Nasprotni napadalec bo potem dvakrat premislil, preden se bo tako zagnal v skok duel z golmanom, kot se je Djukič. Še ena podobna scena se je zgodila, ko je šel na visoko žogo, ker pa se ni zadrl, se mu Džinič ni umaknil in ni dosti manjkalo, da nista poklonila žogo Koprčanom v našem kazenskem prostoru.

Še enkrat, včeraj nam je Pridigar prinesel točko, moje kritike so generalne glede njegove slabosti in če te že zanima, to mu tudi najbolj očitajo naši golmanski trenerji in to je tudi z njihovega vidika eden glavnih razlogov, da Pridigar ni že ves čas nedvoumna številka ena v naših vratih, kot bi si glede na svoje golmanske sposobnosti zagotovo zaslužil.
od liki
02.03.2008 ob 11:07

Skoči na sporočilo

Koper - Maribor
od liki » 02.03.2008 ob 02:04

master]Mihelič pa normalno ni mogo, da ne bi lajal pa dobil karton!!
[/quote]

No, Mihelič kartona ni dobil zaradi jezikanja, pač pa, ker je žogo po pisku brezveze brcnil stran. 

Drugače pa, kot je večina že povedala, dober prvi polčas, z značilnimi napakami v obrambi in slabi drugi polčas. Nilton je verjetno res bil premotiviran in tu bi Horjak moral nekaj narediti, ne pa samo opazovati, kako se je Nilton kljub kartonu zaletaval v igralce. Več kot jasno je bilo, da polčasa ne bo dočakal na igrišču. Kasneje je sicer Horjak novinarjem izjavil, da je nameraval Niltona menjati ob polčasu.

Pavlovič pa samo kapa dol. Jaz se ga ne spomnim, kdaj in v katerem drugem dresu bi se tako boril in trgal, kot je danes. Dokazal je, da bodo prekinitve sedaj nekaj čisto drugega, kot pa je bilo to v preteklosti. Vsaki prosti strel je bil nevaren, center pri našem golu pa je tako ali tako bil nekaj, kar že dolgo nismo doživeli od igralca v našem dresu.

Tavares. Tudi jaz sem bil danes kar razočaran nad njim. Samo moje mnenje je, da mu še ogromno manjka, da bo ustrezno telesno pripravljen. Tam nekje do izključitve Niltona, dokler je še imel kondicije, ni bilo ravno videti, da je počasen. Potem pa je enostavno po domače povedano crknil. Zato so bili njegovi šprinti v drugem polčasu prav groteskno videti. In tu je Horjak naredil naslednjo veliko napako, ko ga je tako dolgo držal v igri. Jaz osebno vseeno mislim, da to ni bil njegov pravi obraz in bo to v prihodnjih tekmah dokazal. Je pa dejstvo, da ni igralec za kontre.

Školnik. Tudi njemu kapa dol. Za prvo uradno tekmo med člani za Maribor več kot dobro. Z njegovo menjavo se je sredina popolnoma izgubila in šele potem po prihodu Samadžiča in premestitvi Kubice na zadnjega veznega smo spet koliko toliko vzpostavili ravnotežje na sredini igrišča. Vseeno upam, da se ga ne bo preforsiralo.

Volaš. Tudi on bo še moral prepričati. Niti približno ni igralec za tekme, kjer se bo čakalo in igralo na kontre. Verjetno bo dosti bolj prišel do izraza na domačih tekmah, kjer se bo več napadalo. Bo potrebno počakati še nekaj tekem, preden si bom ustvaril bolj jasno sliko o njem.

Mihelič. Bo potreboval popolni reset svoje glave. Trenutno je to katastrofa, kar kaže in to iz razloga, ker je že dokazal, kakšne so njegove zmožnosti. Samo tu bo potreboval tudi podporo mariborskega občinstva, ker sem prepričan, da zelo občuti sedanjo sovražno nastrojenost proti njemo, kar je zelo očitno tudi s streni nekaterih na tem forumu. In to mu niti malo ne pomaga, da bi spet prišel na nivo, kjer je že nekoč bil.

Pridigar. Zelo dobra tekma, ampak spet je pokazal svojo veliko slabost, zaradi česar po mojem tudi pri trenerjih nima statusa, ki bi ga glede na svoje golmanske sposobnosti lahko imel. In to je njegova tišina na golu. Golman se enostavno mora zadreti kot živina "moja", ko gre na visoke žoge, da ga ja vsi slišijo in se ga tudi nekoliko prestrašijo. Golman mora pri centrih iti z nogo naprej, da tudi napadalci dvakrat premislijo, preden tako štartajo na žogo, kot je Koperčan pri tistem za mene popolnoma regularnem golu. Golman mora dirigirati svoje obrambne igralce, se tudi kdaj pa kdaj zadreti na njih. Pridigar pa je zelo medel, kar se tega tiče in če tega ne bo hitro popravil, potem za mene ni prava številka ena šampionskega Maribora, ki ga vsi že tako dolgo čakamo in katerega je Zaho začel graditi v tem prestopnem roku.

Ostale nekaj posebaj ne bi opisoval, kot ekipa so za moje pojme, dokler jih je bilo 11 na igiršču, pokazali napredek glede na jesen. Točka je glede na to, da smo več kot 60 minut igrali z igralcem manj in glede na drugi polčas, več kot dovolj na tej tekmi. Je pa končni izkupiček pokazal, da je bila vseeno v prestopnem roku narejena določena napaka, ko se je toliko igralcem dalo izpisnice. Kratka klop nas bo še zelo tepla v nadaljevanu pomladi. Za moje pojme bi vsaj Brulca in kolsija morali zadržati, ker bi kot igralca z drugega plana bila še kako koristna. Tako pa me sedaj res zanima, kako bo zgledala naša klop v naslednjem kolu proti Livarju. Verjetno bo zelo malo igralcev starih več kot 20 let, ki bodo sedeli na klopi.

Za konec, tudi z navijaškega vidika eno zanimivo gostovanje z zelo solidno številko navijačev iz Maribora. Koprčani z izjemo kratkega obdobja po njihovem golu skoraj nič niso navijali, za našega dela pa mislim, da je navijanje bilo kar konstantno. Tudi meni je bil najboljši konec, ko je spiker pozval celi stadion za navijanje in so se naenkrat vsi, ki so se drli, drli Maribor, Maribor. Pomlad bo sigurno boljša, vendar pa še ne bo perfektna. Ampak, kot sem že večkrat napisal, to je priprava na naslednjo sezono.
od liki
02.03.2008 ob 02:04

Skoči na sporočilo

Stadioni po Sloveniji
od liki » 29.02.2008 ob 16:25

pero_viola]Zato je bila zame boljša opcija gradnja novega stadiona, na novi lokaciji, kjer bi to vse lahko imeli, recimo zraven južne vpadnice v Maribor, kjer je tudi bližina letališča pomembna. Tam bi se dalo zgradit čuda, od hotela, trening centra, nakupovalnega centra itd. [/quote]

Pero, saj to, kar si napisal drži, vendar jaz temu vseeno ne dajem takšnega pomena. Najemnina bo zagotovo pomenila nek dohodek, vendar pa stadion ne bo živel od najemnin, pač pa od dogodkov na stadionu. Če bo tega dovolj, potem bo živel. Drugače bo životaril. To z šoping centri ob stadionu so očitno naša pogruntavščina, ker ne poznam stadiona v svetu, kjer bi bil poleg šoping center (kot del kompleksa). Jaz sam sem se sicer skoncentriral na to, kaj bo gradnja stadionov prinesla našemu nogometu.

Zgornjo pa sem ti citiral, ker lahko takšne načrte prebiram pri praktično vseh večjih nogometnih klubih s področja bivše Jugoslavije. Dejstvo pa je, da vsi samo planirajo in govorijo, noben pa še ni nič vidnega naredil. In če se naš LV ne bi začel dve leti nazaj obnavljati, ko so bile potrebne hitre akcije na dostih ravneh, bi mi verjetno še sedaj sanjarili o zgoraj napisanih zadevah (skupaj z ostalimi klubi iz tega področja), igrali pa bi še vedno na starem LV.
od liki
29.02.2008 ob 16:25

Skoči na sporočilo

Stadioni po Sloveniji
od liki » 29.02.2008 ob 15:39
Zdaj ko berem te vpise v tej temi in tisti o gradnji LV, se resno vprašujem, zakaj sploh gradimo in obnavljamo štadione pri nas. Ali zato, da bomo končno imeli neke normalne pogoje za igranje nogometa ali pa samo zato, da bodo lahko nekateri osebki na forumih drugih klubov pisali, kako je naš stadion oh in ah, drugi pa so v kurcu (velja tudi obratno)?

Jaz osebno sem prepričan, da je osnova za to, da bo na tekme slovenske prve lige hodilo več gledalcev, kot pa jih hodi sedaj. Če recimo pogledamo Maribor. Tu nas je recimo 2.000 "butlov", ki bomo šli na vsako domačo tekmo, pa četudi bi nas cel čas pral dež ali pa bo -10 veni in sam stadion ne igra nobene vloge pri tem. Je pa v ozadju vsaj še dvakrat toliko ljudi, ki imajo Maribor radi in občasno hodijo na tekme, vendar pa mora biti med drugim pogoj tudi solidno vreme, udobna namestitev, dobro vzdušje (ki ga je na ustreznem stadionu dosti lažje ustvariti)... Takim bo seveda nov stadion predstavljal novo motivacijo za redno obiskovanje tekem. Potem imamo tu še tretjo vrsto navijačev, ki sicer navijajo za Maribor, na tekme pa ne hodijo skoraj nikoli, razen ko je na sporedu kaj res pomembnega. Takšni se bo po novem dosti lažje odločil za ogled tekme in bo recimo iz obiskovalca enkrat na leto postal občansni obiskovalec. potem pa imamo tu še četrto vrsto ljudi, ki mogoče sploh ne navijajo za Maribor, pač pa za nasprotnika in se bo sedaj že zaradi stadiona odločil, da pa si bo tekmo v živo pogledal. Jaz osebno sem prepričan, da bomo na naših tekmah na novem stadionu imeli vsaj dvakrat več gostujočih navijačev (tako organiziranih kot tistih, ki hodijo individualno) na tekmah, kot pa jih hodi sedaj. In to bo pomenilo, da se bo tudi naše povprečje dvignilo vsaj za dvakrat in sam napovedujem, da bomo v bodoče imeli povprečni obisk najmanj med 4.000 do 5.000 gledalcev na tekmo.

Podobno se bo dogajalo tudi v drugih mestih, kjer gradijo, dograjujejo ali šele bodo zgradili stadione. Seveda v začetku številke ne bodo dosegale mariborskih, bo pa pri vseh opazen porast gledalcev. Lep primer je Celje, kjer so povprečje gledalcev glede na skalno klet več kot potrojili. Tudi sam se dosti lažje odločiš za obisk tekme na gostovanju, kjer veš, da te bo pričakal normalni stadion. Pa sedaj nočem reči, kako perfekten je celjski stadion.

In za konec, kaj pomeni infrastruktura in novi stadioni, najlepše pokaže primerjava med Italjani in Nemci. Za Italjane vemo, da niso zgradili ali obnovili nobenega stadiona od SP leta 1990 in če zdaj pogledamo kakšno tekmo njihove lige v živo, vidimo, da celo na derbijih stadioni niso popolnoma razprodani. Če pa je tekma manj pomembna, pa se celo bolj prazni kot polni. Infrastruktura tu igra veliko vlogo. Drugače pa je z Nemci. Glede stadionov jim je sicer ogromno prineslo zadnje SP, toda tudi v drugih mestih, kjer ni bilo SP, je bilo na novo zgrajenih vsaj še enkrat toliko modernih stadionov (od majhnih kapacitet do velikih). Za tekme njihove Bundeslige je že prava umetnost dobiti karte in to tudi v primerih, ko sploh ne igrata ekipi iz njihovega vrha. Za tekmo Bajerna pa je po redni poti karto za tekmo tako ali tako nemogoče dobiti, ker je Alianz Arena razprodana vnaprej za vse njihove tekme, za katere je že znan datum igranja. Na starem olimpijskem stadionu pa si recimo tudi za največje derbije brez večjih težav dobil karto.

Hočem samo povedati, da naj se ne joče, če bo kdo zgradil večji, boljši... stadion v primerjavi z LV, ker bo to za naš nogomet pomenil ogromen plus. Mi pa hvala bogu dobivamo svojega novega, ki mogoče res ni perfekten, je pa po drugi strani vseeno nekaj svetlobnih let pred starim LV.
od liki
29.02.2008 ob 15:39

Skoči na sporočilo

29.2. forum tekma
od liki » 29.02.2008 ob 12:59

satan]

liki]poleg.[/quote]

V kakšnem stanju...... ?[/quote]

Sem na dopustu, tako da ni straha za kaj neplaniranega...
od liki
29.02.2008 ob 12:59

Forum: Razno (vse po spisku)
Tema: 29.2. forum tekma
Število odgovorov: 44
Pregledov: 1652

Skoči na sporočilo

29.2. forum tekma
od liki » 29.02.2008 ob 11:31
poleg.
od liki
29.02.2008 ob 11:31

Tema: 29.2. forum tekma
Število odgovorov: 44
Pregledov: 1652

Skoči na sporočilo

Poškodba Eduarda
od liki » 26.02.2008 ob 16:51
Sem nekje prebral eno lepo razlago, kaj se je tu dejansko zgodilo in s tem se popolnoma strinjam. In kaj je bilo povedano?

Štart se je zgodil takoj na začetku tekme in je bil nameren ciljan v nogo. Dosti ekip se namreč poslužuje taktike, ko na začetku tekme bolj nevarnega igralca nasprotne ekipe obrambni enkrat-dvakrat konkretno zafaulira, da bi ta igralec dobil nek strah in bi si zaradi tega potem v nadaljevanju tekme dosti manj upal. Bilo pa je pač nesrečno naključje, da ga je zadel na takšen način, da mu je skoraj uničil kariero.
od liki
26.02.2008 ob 16:51

Tema: Poškodba Eduarda
Število odgovorov: 110
Pregledov: 4018

Skoči na sporočilo

Poškodba Eduarda
od liki » 26.02.2008 ob 16:12
Oprosti Punga, ampak se pridružujem onim zgoraj. Včasih res ne razumem tvojih pogledov...
od liki
26.02.2008 ob 16:12

Skoči na sporočilo

Poškodba Eduarda
od liki » 24.02.2008 ob 08:44

Link]Kar se pa tega o Drnovšku tiče, malokdo ga je hvalil, ko je še živel. Za mene je morbidno, da se ljudem po smrti klanjamo, jih hvalimo, ko živijo, pa jih šinfamo. Mogoče imam nenavaden pogled na to, ampak po moje ni treba pomilovat mrtvih, kvečjemu žive.

Se opravičujem za offtopic.[/quote]

Ne vem, zelo čuden pogled, verjetno pod vplivom dogodkov zadnjih dveh let njegovega predsedovanja v državi. Si najverjetneje premlad in te prej politične razmere niso zanimale, ker to napisati za človeka (poudarjeno), ki je ravno zaradi svoje karizme in priljubljenosti bil nepremagljiv na vseh volitvah, na katerih je aktivno sodeloval kot vodja svoje stranke ali osebno za predsednika, je po moje vseeno malo mimo.
od liki
24.02.2008 ob 08:44

Skoči na sporočilo

Futsal, Slovenija - Brazilija 23.2. v Mariboru!!!
od liki » 24.02.2008 ob 02:46

Fantastic]Ne vem če se čisto strinjam s to oceno. Simka je bil neposredno kriv za en gol, večkrat je po nepotrebnem driblal in zadrževal žogo. Slednje je bila naša velika bolka, saj smo dribrali bolj kot Brazilci, ki so igrali povsem enostavno in hitro na prvo žogo, ter ob vsaki najmanjši šansi s strelom na gol ogrožali naša vrata. Da ne govorim o našem vratarju v prvem polčasu, ki je  podarjal žoge Brazilcem. Metal jih je kar na sredino igrišča, kjer ni bilo nobenega  našega, pravzaprav nbobenega igralca, da bi lahko rekli, da se je vsaj zmotil  in jih  zamenjal...[/quote]

Bi rekel, da nisi najbolj doma v futsalu. Je že res, da je Simka bil neposredni krivec za drugi gol, je pa po drugi strani bil praktično edini, ki ni paničaril, ko so nas Brazilci stisnili in z izjemo tiste napake tudi vedno žogo sigurno zadržal in prepeljal naprej iz obrambne cone.

Pri golmanu si pa ga najbolj brcnil v temo. Glede tega je bilo že iz komentarjev na tribunah razbrati, da mnogi ne poznajo dobro pravil futsala. Golman namreč lahko ima v svoji posesti žogo največ štiri sekunde, če ima več, se piska indirekt v njegovi šestmetrovki. In če so Brazilci naše tako stisnili, da golman nobenemu ni mogel podati, potem mu je edino preostalo, da žogo vrže naprej v prazno.

Drugače pa, razlika v kvaliteti je bila očitna, je pa potrebno dati našim vse pohvale, ker so bili več kot dostojen tekmec verjetno najboljši reprezentanci na svetu v malem nogometu.
od liki
24.02.2008 ob 02:46

Tema: Futsal, Slovenija - Brazilija 23.2. v Mariboru!!!
Število odgovorov: 36
Pregledov: 2397

Skoči na sporočilo

Umrl Janez Drnovšek
od liki » 23.02.2008 ob 09:16
http://www.siol.net/slovenija/novice/2008/02/umrl_nekdanji_predsednik_republike_slovenije_janez_drnovsek.aspx#comments

Odšel je velik človek, ki je igral pomembno vlogo v vseh dejanjih, ki so vodili do naše samostojnosti in potem skozi celotno našo samostojnost do sedaj.

RIP, za vedno boš ostal nepozabljen.
od liki
23.02.2008 ob 09:16

Tema: Umrl Janez Drnovšek
Število odgovorov: 96
Pregledov: 3679

Skoči na sporočilo

V obračunu zaboden Mariborčan
od liki » 22.02.2008 ob 19:05

grega007]O katerem lokalu pa je tukaj govora? Toliko da ga izločim s spiska tistih v katere še hodim, ampak počasi bom zgleda sploh nehal kamorkoli hodit.....[/quote]

Baje Bongos
od liki
22.02.2008 ob 19:05

Tema: V obračunu zaboden Mariborčan
Število odgovorov: 262
Pregledov: 14952

Skoči na sporočilo

od liki » 22.02.2008 ob 15:13

Ihaha]a gre kdo jutri od tukaj na tekmo?[/quote]

Karta je že pri meni.
od liki
22.02.2008 ob 15:13

Skoči na sporočilo

Gradnja Ljudski vrt - 11.del
od liki » 21.02.2008 ob 20:32

zamo]kje pa si ti videl nogometno igrisce dolgo 120m??

ce se ne motim, je 'uveljavljena' velikost 100x68 metrov[/quote]

Popravljam malo, vsi stadioni, ki spadajo v kategorijo "Elite" (torej stadioni, kjer se lahko igrajo najpomembnejše tekme - torej SP, razna finala...) imajo dimenzije 105 x 68 metrov. Za igranje v evropskih pokalih pa mora imeti igrišče dolžino med 100 in 110 metrov, ter širino med 64 in 75 metrov.
od liki
21.02.2008 ob 20:32

Tema: Gradnja Ljudski vrt - 11.del
Število odgovorov: 478
Pregledov: 36000

Skoči na sporočilo

Ko zavre stajerska kri...otvoritvena tekma v LV
od liki » 20.02.2008 ob 20:17
http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=356103

od liki
20.02.2008 ob 20:17

Tema: Ko zavre stajerska kri...otvoritvena tekma v LV
Število odgovorov: 264
Pregledov: 15314

Skoči na sporočilo

Izgredi v Srbiji ! Nova tema se ne odpira!
od liki » 19.02.2008 ob 14:37
Ena šala, ki spada sem:

Srbija je v zadnjem času kot Nokia - vsako leto novi model in vsako leto manjši.
od liki
19.02.2008 ob 14:37

Tema: Izgredi v Srbiji ! Nova tema se ne odpira!
Število odgovorov: 165
Pregledov: 4286

Skoči na sporočilo

Pripravljalne tekme zima 2008
od liki » 17.02.2008 ob 17:35

stayerpsyho23]Sedaj se vidi koliko so vredni naši rezervni ali mladi igralci..Nedvomno nimajo kvalitete za prvo ligo,razen kakšne izjeme...[/quote]

Saj to je dejstvo. Sem že nekajkrat napisal, da so najboljše slovenske klubske mladinske ekipe na nivoju boljših tretjeligaških ekip. Če pa ima kdo kakšne drugačne predstave, pa pač živi v veliki zmoti.

In v tej luči se mora gledati današnji rezultat.
od liki
17.02.2008 ob 17:35

Tema: Pripravljalne tekme zima 2008
Število odgovorov: 661
Pregledov: 49681

Skoči na sporočilo

Pripravljalne tekme zima 2008
od liki » 16.02.2008 ob 20:06
Ravnokar prišel domov. Bemti, kak je bilo mrzlo. Še zdaj me zebe.

Kar se tekme tiče, prvi polčas smo igrali posrano. Res ne vem, zakaj so se tako prestrašili igrati proti Dinamu. Praktično nismo prišli do gola, Dinamo pa je skoraj celi čas igral na naši polovici.

Drugi polčas potem dosti boljši. Zaigrali so dosti bolj pogumno in si pripravili več polpriložnosti. Dosti je temu pripomogla menjava Mihelič - Školnik, ki je res poživil igro.

Kar se novincev tiče, Tavaresa sem prvič videl igrati v živo in se že na daleč vidi, da ima nekaj več, kot je normalno v naši ligi, čeprav danes kaj posebnega ni naredil. Vendar bo z večjo uigranostjo in ko se bo navadil na naš nogomet, po moje dominiral na naših igriščih. Volaš se je trudil, imel ogromno rokoborbe z Biščanom in Drpičem, manjkalo pa je kaj bolj konkretnega. Je očitno, da bo največ koristi od njega, ko bomo kontinuirano napadali, ne pa, ko bomo igrali na kontre. Pavloviča že ekipa sprejema kot nespornega lidera na sredini igrišča in se ga tudi največ išče. Sem siguren, da bo velika okrepitev v naši ligi. Nilton je odigral rutinirano, tako kot vsi v drugem pločasu dosti boljše. Šaraba pa je v prvem polčasu na levem boku dosti plaval v prazno, v drugem je bil boljši, vendar me vsaj na tej tekmi ni prepričal.

Problemov pri našem avtobusu praktično ni bilo. Na meji je šlo dokaj gladko, na stadionu smo bili izolirani od ostalih, do igrišča smo šli celo po atletski stezi maksimirskega stadiona. Smo sicer zamudili skoraj 10 minut na začetku tekme, ostalo ni bilo nič problematično. Je pa res, da en avtobus ni uspel priti do štadiona in kolikor je v tem trenutku znano, so dečki s tega avtobusa še vedno v Zagrebu.
od liki
16.02.2008 ob 20:06

Tema: Pripravljalne tekme zima 2008
Število odgovorov: 661
Pregledov: 49681

Skoči na sporočilo

Ko zavre stajerska kri...otvoritvena tekma v LV
od liki » 15.02.2008 ob 19:08
Kot kaže, Hrvatov ne bo v LV v maju (sicer še ni 100%):

http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=355892

Še odstavek, kjer to piše:

Tako smo zaobilaznim putem saznali da je zaključeno da je uputnije da se prijateljski dvoboj u svibnju odigra doma i da je HNS u pregovorima sa slovenskim savezom da se utakmica sa Slovenijom, koja se trebala odigrati u Mariboru, ipak odigra u Hrvatskoj.
od liki
15.02.2008 ob 19:08

Tema: Ko zavre stajerska kri...otvoritvena tekma v LV
Število odgovorov: 264
Pregledov: 15314

Skoči na sporočilo

Dinamo : NK Maribor
od liki » 15.02.2008 ob 16:44
To naj bi bila postava Dinama jutri (iz enega foruma):

Koch-Mikić, Bišćan, Drpić, Čale - Guela, Vukojević, Vrdoljak, Modrić - Manđukić, Tadić

Tudi oni imajo probleme z poškodbami.
od liki
15.02.2008 ob 16:44

Tema: Dinamo : NK Maribor
Število odgovorov: 99
Pregledov: 7348

Skoči na sporočilo

od liki » 15.02.2008 ob 16:35
Zdaj je tudi dokončno znan spisek igralcev za tekme proti Sloveniji. Falcao očitno ne bo prišel, bodo pa očitno vsi ostali standardni reprezentanti, kot bo kasneje razvidno iz linkov:

Rogerio, Cidão, Schumacher, Marquinho, Betão, Ciço, Neto, Lukaian, Rafael ( Rato ), Mauricio, Gabriel, Vinicius

Schumacher (bil leta 2000 tudi med tremi najboljšimi igralci sveta po uradnem izboru: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=153

Rogerio: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=1604

Betao: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=1105

Rato: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=971

Vinicius: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=720

Marquinho: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=672

Neto: http://www.futsalplanet.com/gallery/gallery-02.asp?PerId=688

Še za primerjavo: na zadnjem svetovnem prvenstvu 2004, kjer so osvojili 3. mesto (praktično brez poraza, saj so v polfinalu proti Špancem izgubili po 6-metrovkah), so igrali trije iz tega spiska: Schumacher, Neto in Vinicius.

Torej nobenega straha, da bi prišla sedaj neka tretja garnitura Brazilcev na te tekme.
od liki
15.02.2008 ob 16:35

Skoči na sporočilo

od liki » 13.02.2008 ob 17:14
Tak, pride najmočnejša brazilska reprezentanca, tudi Falcao je na spisku prijavljenih hotelskih gostov. Vendar pa se naj bi po zadnjih informacijah na treningu poškodoval, tako da ga najverjetneje ne bo.

Vsekakor pa nas čaka spektakel, kokršnega že dolgo nismo imeli.
od liki
13.02.2008 ob 17:14

Skoči na sporočilo

Satanizem, skrit v zvokih rock glasbe.
od liki » 12.02.2008 ob 12:33

kopa]Dejan sorodnik?
[/quote]

Veš, da me je Izi celo domov klical in to vprašal?

Seveda ne, hvala bogu da ne.
od liki
12.02.2008 ob 12:33

Tema: Satanizem, skrit v zvokih rock glasbe.
Število odgovorov: 18
Pregledov: 1079

Skoči na sporočilo

od liki » 07.02.2008 ob 17:54
Torej, čez 14 dni, v soboto 23.2. se nam obeta res nekaj posebnega v Lukni. Takrat bo namreč na prijateljiski tekmi proti naši igrala reprezentanca Brazilije. Niti ne vem, kakšen komentar bi še dal na to, samo to vem, da si bom to sigurno ogledal v živo.
od liki
07.02.2008 ob 17:54

Skoči na sporočilo

The next Ulli Geller show
od liki » 06.02.2008 ob 20:52
Normalno, da je večina trikov. Je na youtube kar nekaj prikazov, kakšen trik je v ozadju. So pa določene zadeve, kjer še ni bilo opaziti nobene obrazložitve. Torej očitno pri nekaterih točkah noben ne uspe obrazložiti, kaj je v ozadju.
od liki
06.02.2008 ob 20:52

Tema: The next Ulli Geller show
Število odgovorov: 5
Pregledov: 576

Skoči na sporočilo

od liki » 06.02.2008 ob 19:18
Komaj sedaj sem ugotovil, sem napačno napisal ime. Ni Ulli, pač pa Uri Geller.
od liki
06.02.2008 ob 19:18

Skoči na sporočilo

od liki » 06.02.2008 ob 18:33
Odpiram temo zaradi oddaje v živo, ki je vsaki torek na PRO7 od 20.15 naprej. Če je ne poznate, tu se 12 mentalistov, telepatov, hipnotikov... bori za nagrado in naziv najboljšega mentalista na nemško govorečem področju, ocenjuje pa jih Ulli Geller, ki v tem trenutku velja za najbolj znanega in uspešnega mentalista na svetu.

In kaj ti ljudje vzganjajo? Z zavezanimi očmi samo s pomočjo telepatične energije iščejo prave karte, opisujejo predmete, ki jih drži sodelujoči ali sodelujoča v roki, se igrajo neke vrste ruleto, ko je recimo med petimi pištolami ena polno nabita, nato pa izmed teh petih pištol s štirimi v sebe streljajo, odigrajo pesem na klavir, ki si jo sodelujoča v mislih ves čas poje, gostom pripovedujejo takšne stvari, ki so jih samo oni poznali in so veljale za njihove skrivnosti in jih dobesedno v jok spravljajo...

V glavnem, že dolgo nisem bil tako impresioniran nad čem, kot sem nad tem, kar vidim v tem šovu. Šov poteka v živo, so pa ponovitve tudi ob vikendih.

Če še niste tega gledali, priporočam ogled naslednji torek, ostalo je še samo pet najboljših, ki ustvarjajo res fenomenalne zadeve.
od liki
06.02.2008 ob 18:33

Skoči na sporočilo
6.852 sporočil   •   Stran 176 od 229   •  
 Forumi nkmaribor.com