|
Čas je za zamenjavo!!!!!
od mcmanaman86 » 15.08.2005 ob 19:50
|
|
| alespero: | KAJ JE BOLJŠE?
Prvi post na tej strani je moj in sem ga tudi jaz odprl pa me sedaj nekaj zanima!!!
Kaj je boljše imet neko gledljivo igro kot jo ima sedaj Maribor ali imet nekoliko manj gledljivo igro pa imet rezultat kot je bil par let nazaj, ko so bili (Bojan, Matjaž in Ivo). Ob tem da se spet pojavi vprašanje kaj je gledljiva igra. Ali danes šteje da je Rakič včeraj Cirarju spustil žogo dvakrat med noge, pa da so imeli večjo posest žoge ali šteje samo to da je včeraj Maribor šel iz 0:2 na 2:2.
Žal za lepo igro še ne dajejo pik. Lepo igro iz Črnomlja bomo vsi pozabli čez 14 dni tega da smo pa dve pike zgubli pa ne.[/quote]
Ja kakšni so pa bili ti rezultati, oz. za kakšno ceno? Nobene mariborske mladine, gledljivost na psu, dosti preplačanih igalcev (vključno s trenerji) ter nobenih uspehov v Evropi. Lahko se ti šlepaš na bunker v Slo, v Evropi se ne moreš. Sicer ti pa vse o uspehu te taktike pove tudi (ne)zadovoljnost gledalcev. Lanska sezona na koncu pod Simeunovičem ti je lep dokaz.
Treba je graditi na igri, rezultat bo prišel posledično sam od sebe.
S tem, da tista nekoliko manj gledljiva igra je bila včasih popolnoma negledljiva 
|
|
mcmanaman86
# sporočil: 483
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|

Trick
# sporočil: 7.088
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od bugattii » 15.08.2005 ob 20:10
|
|
| Buzzard: | Pa še mimogrede ena zanimivost z včerajšnje tekme, čeprav ne sodi ravno v to temo. In sicer moram povedati, da sem bil naravnost osupel nad sojenjem g. Matjaža Bohinca, istega človeka, ki je sodil na prvi tekmi v Celju. Omenjeni delilec pravice je včerajšnjo tekmo odpiskal na evropskem nivoju, tako da sem se začel spraševati, kdaj sem nazadnje videl tako dobro sojenje in pa če je to res isti človek, ki je sodil na tekmi v Celju.....[/quote]
Še en dokaz več, da znajo in nas jebejo!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
bugattii
# sporočil: 1.664
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od silver » 15.08.2005 ob 20:12
|
|
Samo razmišljam...kakšna je pa res razlika med domačim trenerjem Kekom, Horjakom in uvoženim Đuričičem...
Pa me NE zanimajo samo rezultati pač ekipa, motivacija..
Verjamem da bi Matjaž in Branko enako veslala po tej naši ligi z temi igralci.
Tako da..Đuričič zame ni naredil nič kaj posebnega v primerjavi z predhodniki..
Pa ne pluvat po meni..samo pišem kar mislim..
LP Silver
|
|

silver
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od student » 15.08.2005 ob 20:52
|
|
| bugattii: |
Še en dokaz več, da znajo in nas jebejo!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Sam ne spet o sodnikih.
Glede glavne teme pa samo tole: Kako lahko nekateri tako hitro obupajo?
Končno se še najde trener ki želi gojiti napadalen nogomet, pa bi ga nekateri že menjali za kakšnega "ziheraša", ki bi nabral kakšno točko več.
|
|
student
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od liki » 15.08.2005 ob 21:39
|
|
| silver: | Samo razmišljam...kakšna je pa res razlika med domačim trenerjem Kekom, Horjakom in uvoženim Đuričičem...
LP Silver
[/quote]
Zakaj bi pljuvali? Bom pa odgovoril na ta tvoj navedek:
"Verjamem da bi Matjaž in Branko enako veslala po tej naši ligi z temi igralci.
Tako da..Đuričič zame ni naredil nič kaj posebnega v primerjavi z predhodniki.."
Rezultatsko slabše zagotovo ne bi mogla, vendar pa skoraj zagotovo z igro, ki smo jo poznali v preteklih letih.
Dejstvo 1: Kek je Prašnikarjev učenec in pri njem bi tudi s temi igralci gledali igro, ko Vuk ali Ošlaj z dolgo žogo v napadu iščeta Rockyja, da jo bo ta mogoče potem spustil enemu ali dvema vezistoma, ki bosta imela dovoljenje, da gresta na nasprotnikovo polovico, z upanjem, da bomo že nekako ugurali žogo v mrežo. Po drugi strani bi zaradi tega zadnja linija mnogo bolj suvereno igrala (ker bi bilo najmanj 5 igralcev v vsakem trenutku na naši polovici in nas bi težko kdo izkontriral). Imeli pa bi več točk, kot jih imamo danes.
Dejstvo 2: Horjak bi igro zagotovo drugače postavil in to, kar je on poskušal, je tudi približno to, kar sem jaz želel videti od Maribora. In iz mojih starejših postov se lahko razbere, da sem ga jaz zelo podpiral, tudi v trenutku, ko smo izpadli v ligo za obstanek. Toda dejstvo je, da je Horjak premehak trener, da si je ta sloves ustvaril tudi med igralci in zato je pogrnil ravno na področju motivacije in psihologije. Tudi pri njem bi verjetno obramba boljše stala in bi dobili manj golov, sigurno pa niti v sanjah ne bi imel takšne avtoritete, kot jo ima v tem trenutku Đuričič, kar posledično na dolgi rok spet ne bi prineslo uspeha.
Dejstvo 3: Đuričič pa je očitno trener, ki ima veliko avtoriteto, katero igralci več kot očitno tudi upoštevajo, ki ves čas zahteva igro po tleh in gibanje igralcev, pri katerem po mojem mnenju noben igralec ne bo imel posebne protekcije, ki zahteva, da se tudi branilci vključujejo v napad, da ustvarjajo višek, kar pa seveda po drugi strani prinaša za sabo dosti večje tveganje in s tem posledično trenutno rezultat, kot pač je. V taktičnem smislu je zaradi tega zagotovo šibkejši od Keka in Horjaka, prav tako še ne pozna dovolj dobro lige. Po drugi strani pa je prvi trener Maribora, katerega ekipa je po domačem porazu v I. SNL dobila aplavz in ne žvižgov ali psovk (razen seveda nekaterih standardnih izjem). In sem prepričan, da bo velika večina tistih, ki so bili na tekmi s Koprom navkljub zadnjemu mestu na lestvici proti Nafti spet v LV.
Tako, da tisti stavek, da Đuričič v primerjavi s predhodnikoma ni naredil nič posebnega, niti prilbližno ne vzdrži (razen seveda v rezultatskem smislu). Res pa je, da bo nekdo vse skupaj gledal samo skozi prizmo rezultatov, nekaterim (med katere sodim tudi jaz) pa so važne še ostale stvari (borba, dober nogomet, kombinatorika, šanse...)
|
|

liki
# sporočil: 6.923
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od KONDOR » 15.08.2005 ob 22:07
|
|
Na zamenjavo trenerja niti pomisliti ne smemo. To bi bila v tem trenutku največja bedarija. Ustvarja se nova mlada ekipa in to s trenerjem, ki ima avtoriteto in ve kaj hoče. Prvi reziltati so že vidni (igra), rezultati bodo prišli! Naj vam ne popustijo živci že po nekaj tekmah.
Ko malo pomislim kaj sem gledal zadnjih nekaj let me kar spreleti srh, ko želi nekdo spodrezat mlado drevo. Do konca jesenskega dela naj na zamenjavo Đuričiča nihče niti ne pomisli.
Spoštujem mnenje drugače mislečih, vendar pa se mi zdi ta ideja prav nemogoča.
|
|
KONDOR
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od Deycek » 15.08.2005 ob 22:16
|
|
|
Liki ne bi mogo bolse razlozit vsaka ti cast pa jas po tekmi z koprom komaj cakam da rem spet v lv ker takrat so igrali ful dobro samo zoga ni hotla it not pa sudija je sodo tak da bzv kaj komentirat komaj cakam nafto...
|
|
Deycek
# sporočil: 678
# PL: 45
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od barlon » 15.08.2005 ob 22:46
|
|
"Đuričič Bečiriju na treningu enih 14 dni nazaj. Približno tako: Kog boga rineš guzicom natrag. Šta braniš. Nemamo šta braniti, moramo prvo dati gol. Možemo se branit ali moramo prvo dati gol!!!"
To je nekaj najboljšega, kar sem slišal zadnjih nekaj sezon in se je nanašalo na naš klub.
|
|

barlon
# sporočil: 199
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od helernik » 16.08.2005 ob 00:56
|
|
|
Če bi Djuričiča nagnali, je bila celotna selekcija igralcev brez veze. On si je zamislo svoj sistem-naj ga goji. Samo dajmu mu neki čas.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od mike24 » 16.08.2005 ob 08:29
|
|
|
Saj je sam rekel da se bo prvenstvo za NK Maribor pričelo z 5. krogom in s tekmo proti Nafti! Dajmo mu čas naj dela v miru ne ga zdaj priganjati in ne mu pod nobenim pogojem greniti življenje- saj je že dovolj pod pritiskom- vsi vemo kako radi se razni mediji spravijo nad naš klub in kaj to posledično prinese s sabo!
|
|

mike24
# sporočil: 2.247
# PL: 101
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od JOCUNDA » 16.08.2005 ob 09:50
|
|
| silver: | Samo razmišljam...kakšna je pa res razlika med domačim trenerjem Kekom, Horjakom in uvoženim Đuričičem...
LP Silver
[/quote]
No pa še moja opažanja razlik trenerjev.Kek je bil idiot.On je svoje gonil pa če je imel prav ali ne.Horjak premehek,na lastna ušesa slišala kako je igralec(pa ni važno kateri) poslal Horjaka in Brebera v P.M.Oba sta ostala tiho.Djuričič pa ima po mojem prepričanju bolj kakovostne treninge od obeh,glede vodenja tekem pa se bo še pokazalo.Če pa hodiš kaj na treninge pa si to tudi sam moral ugotovit.Mi pa je zelo žal za Horjaka ker je izjemen človek in tudi dober trener.Naredil je napako da je v tisti situaciji sprejel mesto prvega trenerja.
|
|

JOCUNDA
# sporočil: 538
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od lassie » 16.08.2005 ob 22:16
|
|
|
No še nekaj o tej temi...Vglavnem ogledal sem si dopoldanski trening b-ekipe... Kdo je bil prvi na terenu? Milan Đuričič..ni dovolil da bi ga čakali. Na poti do igrišča se je pogovoril še s kolblom ki se je znašel v ljudskem vrtu..in sem ujel nekaj pogovora...In lahko zatrdim da si Đuričič želi dobrih rezultatov bolj kot marsikdo...ampak je pač v dilemi pri menjavah..ker tisti ki je prejšnji dan na treningu raztural..je potem na tekmi "posran". Danes je enega od mladcev trikrat lepo opomnil pri vaji kaj dela narobe...s prijaznim tonom...v četrtem je eksplodiral...naslednjo vajo je dotični igralec opravil stoprocentno...In še vpršanje za gorazda..je bolj v tem...Rocky je bil namreč edini od prvo timcev na treningu...Torej predvidevam, da mu želijo še izboljšat pripravljenost...ali je morda to celo njegova lastna volja. Pa še nekaj o Rockyu, kar je blo v eni drugi temi...Sam sem zagrižen slovenec...ampak bolj kot en rocky (ki se želi naučit slovensko) mi grejo na živce cigoti, pa vsi tisti, ki pridejo iz bivših bratskih republik pa ne da ne znajo..ampak NOČEJO govorit slovensko...Ti so naš večji problem kot en igralec v NK Mariboru.
|
|

lassie
# sporočil: 5.205
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od nosferatu » 17.08.2005 ob 13:42
|
|
|
Jaz sploh ne vem kaj se grete. HALO. Minila so 4 kola. Ne 14 al pa kaj. 3 leta smo gnjavli za mladino in igro. Kaj smo dobili ? 1-0 in lenuhe na igriscu. HVALA LEPA. Rajsi vidim 2-2 pa 100 sans ko pa 1-0 pa eno sanso v 88ti minuti. Katera je bila Gorica po tem ko so naredili rez ? 1. slucajno ? So igrali v Evropi mogoce ? Eni ste res navadne sroute in samooklicani navijaci Maribora. VSAK, ki je redno hodil na tekme zadnja 3 leta zdaj po ekipi ne bo pljuval, niti zahteval menjavo trenerja in na koncu koncev tudi ne uprave. Tisti, ki pa ni, pa tak ne ve s cim so nas Daliborji mucli in se dela pac pametnega zdaj. Se enkrat ponavljam, v trenutni situaciji pljuvajo tisti ki do zdaj niso meli kaj za povedat. Da sem jaz Uros bi samo napisal na prvo stran HVALA ZA TAKE NAVIJACE ! Kdo pa ste pa tak sami veste ..
|
|

nosferatu
# sporočil: 3.813
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od suvereno » 17.08.2005 ob 15:33
|
|
| nosferatu: | Jaz sploh ne vem kaj se grete. HALO. Minila so 4 kola. Ne 14 al pa kaj. 3 leta smo gnjavli za mladino in igro. Kaj smo dobili ? 1-0 in lenuhe na igriscu. HVALA LEPA. Rajsi vidim 2-2 pa 100 sans ko pa 1-0 pa eno sanso v 88ti minuti. Katera je bila Gorica po tem ko so naredili rez ? 1. slucajno ? So igrali v Evropi mogoce ? Eni ste res navadne sroute in samooklicani navijaci Maribora. VSAK, ki je redno hodil na tekme zadnja 3 leta zdaj po ekipi ne bo pljuval, niti zahteval menjavo trenerja in na koncu koncev tudi ne uprave. Tisti, ki pa ni, pa tak ne ve s cim so nas Daliborji mucli in se dela pac pametnega zdaj. Se enkrat ponavljam, v trenutni situaciji pljuvajo tisti ki do zdaj niso meli kaj za povedat. Da sem jaz Uros bi samo napisal na prvo stran HVALA ZA TAKE NAVIJACE ! Kdo pa ste pa tak sami veste ..[/quote]
Evo, pod to pa se jaz podpišem 
Pa kaj ste že pozabili : Ko boš zadnji in ko boš prvi, ljubil te bom ker si mi v krvi:grb_mar:
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od seba-fan » 17.08.2005 ob 16:11
|
|
Tisti, ki je odprl to temo hoče škoditi klubu. To so ti, ki žvižgajo svoji ekipi in vnašajo nemir in slabo razpoloženje med navijače. Takih ne rabimo !!
|
|
seba-fan
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od alespero » 17.08.2005 ob 16:50
|
|
Seba - fan jaz sem odprl temo, ampak s tem nikakor nočem škodovati klubu. Hočem povedati to, da je Maribor inštitucija, ki potrebuje rezulat, ne pa ekipo, ki lažje prejme gol kot ga bi dala in da ima nasredi par brazilcev, ki ustvarjajo neko "gledljivo igro."
Maribor mora v Sloveniji predstavljat to kar predstavlja Milan v Italiji, Real v Španiji, Bayern v Nemčiji. Za nas štejejo le prva tri mesta na lestvici, ki te peljejo v evropske pokale.
Kakor smo pa celotno stvar zastavli bo pa to zelo težko.
Vsak kateri ni bi bil na tekmi najprej vpraša: "Čuj ti kolko je Maribor špilo" potem pa šele kak so špilali. Zato hočem povedat, da je prvotnega pomena rezultat potem pa šele igra.
Smo verjetno edini klub na svetu, ki na svoji prvi strani (home page) objavi koliko mora klub plačati zaradi izgredov navijačev. Poleg tega pa je ta številka tak nizka 40.000 SIT, da je skoraj smešna.
Nevemo pa druge strani, da ljudje ki niso v stalnem stiku z nogometom pa niso bili v Črnomlju ne vejo da ima Maribor sedaj "gledljivo" igro vedo pa le to da je Maribor sedaj tam spodaj v soboto verjetno ne bodo prišli v LV.
Pa če je takih le 500 pa jih je sigurno več to pomeni:
500*2000 SIT = 1 mio SIT
Kdo pa je zato odgovoren?
|
|
alespero
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od lassie » 17.08.2005 ob 17:05
|
|
|
Kdo pa rabi tiste, ki bi prišli samo ko bi blo na vsaki tekmi 3:0 in bi igrali v kvalifikacijah za ligo prvakov...Kje so bli takrat ko nas je blo na stojišču po 14? Taki ki gledajo samo najboljši maribor so tisti, ki začnejo pljuvat v tretji minuti tekme ob eni zapravljeni žogi...Take more potem naš forumaš Izi z razširjeno žilo na vratu opozarjat naj se poberejo iz njegove bližine.
|
|

lassie
# sporočil: 5.205
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od morpheus » 17.08.2005 ob 17:21
|
|
alespero maribor ni to kar je v nemčiji bayern pač pa npr kot kaka parma in ostali klubi ki jim grozi bankrot(parma je našla nove sponzorje)!!!!!
in zato je dejstvo da moramo bit srečni ,da smo še sploh v prvi ligi...
|
|

morpheus
# sporočil: 5.098
Klub: nk maribor
# PL: 13
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od jackson88 » 17.08.2005 ob 17:24
|
|
|
točno tak. lani nas je blo v LV proti zagorju 200!!!! to smo bili sami pravi navijači.... kdo so tisti ki napolnijo stadion ko pride parma???????
|
|
jackson88
# sporočil: 3.506
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od Malli » 17.08.2005 ob 19:17
|
|
|
nehajte no s tem kdo je pravi navijač in kdo ni! pač je imel kdo kaj drugega bolj pametnega za delat, kot pa gledat MB-Zagorje! igralcem se ni dalo laufat enim pa se posledično zaradi tega ni ljubilo hodit gledat takega sranja kot je bilo lani, pa to ne pomeni da takšen človek ni pravi navijač! sej je vseeno, zaenkrat letos je nogomet spet gledljiv in to je pomembno, pomembno pa je tudi tekme zmagovati, kar nam zaenkrat še ne uspeva! kriv je seveda tudi trener in to ve vsak! da bi ga že sedaj menjali, zaenkrat ne pride v poštev, ker je prehitro, vendar pa če se izkaže da človek pač nima občutka, ki je potreben za uspešno vodenje tekem, bo potrebno nekaj storiti! ve se, da je v Mariboru najbolj zahtevna publika in tega se mora ekipa zavedati, mi pa moramo še nekaj časa ostati potrpežljivi in ekipi stati ob strani!
|
|

Malli
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Čas je za zamenjavo!!!!!
od matbas » 17.08.2005 ob 20:31
|
|
dragi alespero
Ena primerjava iz sveta konjev...
Dve šansi imaš da kupiš dirkalnega konja:
Enoletnika, je poceni, sam ga treniraš, sam ga vzgajaš in lahko ustvariš šampiona.
Starejšega z rezultati: je drag, kakršen je pač je, ne moreš ga več kaj dosti oblikovat.
In Maribor je letos poln "enoletnikov", ki se oblikujejo in izpopolnjujejo. Mladi pač rabijo več, da najdejo svoj ritem, ki je pa sicer ponavadi boljši in učinkovitejši od ritma "starih mačkov". Ta je sicer na nekem nivoju, ampak se ne more več dvigovat.
Glede na ekipo mladih pa verjamem, da ko bodo prebili "nivo" starih mačkov, jih ne bo ustavil nihče na slovenski sceni...
LP
|
|

matbas
# sporočil:
|
|
|
|
|
 |
|