Članek
Test št. 1
ZA UVOD ŠTIRICA

  16.6.2012 Jesenice, pripravljalna tekma št. 1.

  NK MARIBOR - Prvi polčas: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Rep, Filipović, Mertelj, Ibraimi, Tavares, Velikonja.
  Drugi polčas: Pridigar, Mejač, Potokar (Kek), Vidović, Viler (Rešek), Mezga, Lesjak, Dodlek, Cvijanović, Berić (Moravac), Črnic.

  Strelci: 0:1 Rep (8), 0:2 Tavares (37), 0:3 Cvijanović (56), 0:4 Črnic (76)
   
  Projekt NK Maribor v 2012/13 se je začel na Jesenicah. Sprejeli smo povabilo tamkajšnjega tretjeligaša in ob stoletnici igranja nogometa v železarskem mestu počastili spoštljiv jubilej z igranjem pripravljalne tekme.
  Moštvo je v prvem skupnem delovnem tednu pod taktirko Darka Milaniča opravilo devet treningov, enega tudi dopoldne pred potjo na Gorenjsko. Jeseničani so ob gostovanju državnega prvaka pripravili lokalni praznik, žal pa na ustrezni ravni ni bila igralna površina in zaradi trdega terena so se gostitelji že vnaprej, pred tekmo opravičili strokovnemu štabu našega kluba.
  Da bi omogočili nekoliko zahtevnejšo preizkušnjo, so Jeseničani ekipo okrepili z igralci Triglava in Roltek Doba, zraven je bil tudi italijanski legionar Redžić. Kljub težjim pogojem za igro je naša ekipa zaključila akcije s po dvema goloma v vsakem polčasu, zadeli so Rep, Tavares, Cvijanović in Črnic. Trikrat (ob udarcih Mezge, Lesjaka in Črnica) sta izdatnejšo zmago preprečili vratnica in prečka, z nekaj dobrimi posredovanji pa se je izkazal tudi domači vratar Marić.
  16.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  36
  Olimpija
  32
  DNŠ Mura
  22
  Gorica
  22
  Domžale
  21
  Aluminij
  21
  Celje
  20
  Triglav
  15
  Rudar
  15
  Krško
  12