Članek
Trenerjeva ocena derbija po vijol'čnem scenariju
DOVOLJ VZTRAJNO IN ZRELO
Luka Zahović povečal št. prvenstvenih golov na 11
Foto: Drago Wernig
Vijol’čna sobota. Po najlepšem scenariju: poln stadion, odlično ozračje in - zmaga.

Kakšno je bilo doživetje derbija s klopi? “Zelo smo zadovoljni, veseli zmage. Za nami je zahtevna tekma. Tekma, v kateri smo imeli na domačem stadionu večje breme. To se nam je poznalo v začetnem delu pri sproščenosti, sprejemu žoge, vendar so fantje delovali taktično zelo zrelo. Nasprotnik ni našel rešitve, kako nas ogroziti in naši branilci so s pomočjo celotne ekipe zelo dobro reševali zadeve. Zatresli smo mrežo v pravem trenutku, ko je Luka potrdil, kakšen profil napadalca je. Ta gol je nasprotnika v smislu ideje popolnoma umiril, nam pa vlil dodatno samozavest in prišli smo do želenega razpleta.”

Kljub nepredvidljivosti prve uradne tekme po sedmih tednih priprav je bilo dovolj pozitivnih zadev. Imeli smo strategijo, kako do uspeha.
“Tekmeci nas niso presenetili, nastopili so podobno kot na pripravljalnih tekmah. Njihov način, kako hočejo igrati, je ostal nespremenjen. Bili smo dobro pripravljeni na tekmo, fantje so se ustrezno odzvali. Verjeli smo, da z vztrajnostjo pri tem, kar počnemo, lahko uspemo. Ko je bil nasprotnik tik pred tem, da naredi napako v organizaciji igre, ob vračanju žoge vratarju, se nam je vztrajnost obrestovala. Ob moštvu si pohvale zaslužijo tudi navijači, ozračje je bilo fantastično in mislim, da smo lahko vsi zadovoljni. Tudi zaradi specifičnosti te uvodne tekme. Naslednje bodo že prinesle izražanje kvalitete, ki jo imamo v igri proti naprej, lažje in lepše bomo šli v napadalne akcije. Naša podoba bo še boljša, toda že za to prvo tekmo je bila predstava dovolj dobra, vredna zmage.”

Zmaga je prinesla tudi povečanje prednosti na +3, toda pri slavju se ni pretiravalo. Do konca boja za uresničitev cilja je še 14 tekem, na voljo 42 točk.
“S to zmago smo si v neposrednih dvobojih priigrali pomembno prednost, seveda pa ne bo evforije. To še ni vse, kar smo morali narediti. Čaka nas še 14 dvobojev proti tekmecem, ki ne bodo nič lažje premagljivi, kot je bila Olimpija. Zavedamo se, kako pomemben jim bo naš skalp, a smo pripravljeni tudi na te izzive. Obnašali se bomo kot doslej, kemija med fanti je zelo dobra in s trdim delom bo prišla tudi top forma. Tedaj bodo nasprotniki delovali slabo na igrišču, v resnici pa bo NK Maribor tako dober,” je zgodbo o derbiju zaokrožil Darko Milanič.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7