Članek
Jasmin Handanović z derbija nepremagan in s priznanjem za Vijol’čnega Bojevnika
PRESENEČEN IN POČAŠČEN
"Ko celotno moštvo tako gara na igrišču, je trud poplačan"
Foto: Drago Wernig
Razen gostov smo v sobotnem večeru vsi odhajali iz Ljudskega vrta v dobrem razpoloženju. Jasmin Handanović pa tudi z osebnim priznanjem.

Vtisi našega vratarja o dogajanju na igrišču: “Doživel sem ga kot vsak derbi. Intenzivno, kot bi bil zame prvi. Občutki so isti, napetost je prisotna, čutiš pritisk. Veseli pa, da smo se znali soočiti z vsem, kar sodi k derbiju. Dosegli smo gol in se ubranili ob poskusih tekmecev. Ko smo zadeli, smo vmes nekaj časa tudi trpeli, vendar smo imeli zadeve pod nadzorom. Ko celotno moštvo gara za uresničitev skupnega cilja, kot je bilo razvidno na igrišču, je trud poplačan. Naš je bil potrjen z golom, ki ga je zabil Luka Zahović.”

Dodatno dimenzijo derbiju je dal pogled na tribune.
“Šov je bil fenomenalen, res je treba pohvaliti navijače. Da bi dobil popolno predstavo o vsem, kar se je dogajalo, pa si moram najprej ogledati posnetke po televiziji. Med tekmo sem bil povsem osredotočen na dogajanja na igrišču.”

Ko smo pri navijačih, velja izpostaviti tudi podatke o nihovi odločitvi med tednom, pri glasovanju. Jasmin Handanović je postal naslednik Marcosa Tavaresa v izboru Vijol’čnega Bojevnika.
“Priznam, da sem bil kar presenečen ob proglasitvi. Gre za veliko čast, zahvalil bi se vsem, ki so glasovali zame. Še posebej pa soigralcem. Brez njih ne bi mogel storiti ničesar, moj prispevek na igrišču je odvisen od ekipe. Nagrada je skupna.”

Nagrada za prikazano v derbiju pa je tudi v obliki želene prednosti na lestvici.
“Zdaj smo na + 3, to je ob zmagi in prijetnem občutku, da smo razveselili naše navijače, velika pridobitev derbija. Ne bomo pa se prepustili slavju. Po tekmi smo se za kratek čas poveselili v slačilnici in z novim tednom so misli že pri novi tekmi. Zdaj nas zanima le gostovanje v Novi Gorici. Zavedamo se, da bo vsaka naslednja preizkušnja podobno zahtevna kot derbi. Morda še težja.”

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7