Članek
S športnim direktorjem o novi zmagi v derbiju, a tudi o pozitivnih kadrovskih novicah
NE GRE ZA NAKLJUČJE
"Težke tekme še prihajajo in zmaga nas nikakor ne bo uspavala."
Foto: Drago Wernig
Analiza derbija v pogovoru s športnim direktorjem. O podobi na igrišču in ambientu s tribun. Hkrati pa tudi s kadrovskimi novicami o statusu najučinkovitejšega napadalca v letošnji sezoni in o podaljšanju pogodb.

“Vtisi z igrišča so pozitivni. Derbi je vedno zanimiv, tokrat pa je bilo treba upoštevati tudi specifičnost prve tekme v sezoni, ko si težko v optimalni formi. Ob tem smo bili pod večjim pritiskom, saj te na domačem igrišču navijači, razumljivo, ponesejo k bolj napadalni igri. Kar smo prikazali, je bilo dovolj za zmago, formo pa bomo še dvigovali. Ni dvoma, da lahko igramo veliko boljše in sčasoma tudi bomo. Opazno je bilo, da je derbi prinesel povečan pritisk, a smo tega vajeni. Fantje vedo, kako se obnašati v takšnih trenutkih. To so tiste dragocene izkušnje iz evropskega tekmovanja,” je Zlatko Zahovič opisal prijeten sobotni večer, ko so številke v povezavi z derbijem dobile nadgradnjo.

Razmerje medsebojnih obračunov v zdaj vse daljšem zadnjem obdobju ostaja v našo korist.
“Pri tekmecih so bile določene pasti, zaradi močno spremenjene ekipe, zato smo si tudi v živo ogledali vse njihove pripravljalne tekme in jih temeljito analizirali. Strokovno vodstvo si zasluži pohvale za pripravo tekme, za zastavljen načrt. Razumem, da nekateri zelo površno gledajo na nogomet. Tisti, ki smo toliko tega doživeli na igrišču, pa izhajamo iz svojih spoznanj. V derbijih so tehnične napake dovoljene, taktične pa nikakor ne. In to se nam ni zgodilo. Statistika medsebojnih dvobojev z Olimpijo pove vse in ni naključno takšna kot je. Kdor je izkusil veliko nogometno sceno, ve o čem govorim.”

Znova smo doživeli še eno zdaj že dobro znano vijol’čno navezo moštvo-navijači. Mi skupaj eno smo v vseh pogledih.
“Moramo se zahvaliti navijačem za podporo, pomenili so tisto dodatno energijo, ki jo je ekipa potrebovala. In odziv ekipe je bil pravi. Bili smo organizirani, dovolj potrpežljivi, s prepričanjem o svojih zmožnostih. Maribor vedno lahko zabije gol, v ekipi je dovolj kreativnih igralcev. Imamo kvaliteto.”

Gol za tri točke in slavje v Ljudskem vrtu je zabil Luka Zahović. Ob vprašanjih, ki so se pojavljala glede njegovega nadaljnjega statusa, je športni direktor izpostavil pomembno pozitivno novico. In predstavil preostale kadrovske poteze za svetlo vijol’čno prihodnost: “Luka se ne bo vrnil v Heerenveen. Maribor je tisti, ki ima vse pod nadzorom in v primeru njegovega morebitnega prihodnjega prestopa odloča naš klub. Ali bo ostal v Mariboru, ali pa se bo preselil drugam v tujino. Uspešno pa so opravljeni prvi pogovori z igralci, ki so jim ob koncu sezone iztekale pogodbe in tudi že sklenjeni dogovori. Pred tem Tavares, zdaj pa še Šuler, Bohar in Ogrinec so podaljšali pogodbe. Prvi del je opravljen, drugi del sledi.”

Kljub občutkom, ki jih je izzvalo, je zdaj poglavje z derbijem zaključeno.
“Gremo mirno naprej, brez evforije. Težke tekme še prihajajo in zmaga nas nikakor ne bo uspavala. Je pomembna, dobrodošla, toda čaka nas še veliko dela v nadaljevanju sezone,” je poudaril športni direktor in izpostavil še potezo Nejca Vidmarja po zaključnem sodniškem žvižgu.

“Kapetan Olimpije se je po tekmi prišel opravičit. Sprejeli smo opravičilo, saj sem prepričan, da fant ni želel nič slabega. Želel je biti simpatičen, a je z nespretno objavo sam sebi naredil medvedjo uslugo. Med tekmo je bil zelo nemiren, prav zaradi tistega dogodka iz Turčije.”

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7