B-Ekipa
Zaključni del priprav pred nadaljevanjem sezone
NADALJEVATI, KJER SMO OSTALI
Vujčić, Lorbek in Sirk za utrditev 1. mesta, Šauperl se je preselil v Veržej
Foto: Drago Wernig
Otvoritev sezone ni mogla miniti po lepšem scenariju. Tekmovalni del aktivnosti v 2017 se je začel z derbijem, kmalu pa bodo na vrsti tudi naše mlajše selekcije. Za ekipo B se spomladanski del začenja 18.3., ob 13:00. Nasprotnik v krogu št. 15 bo Mons Claudius, na igrišču v športnem parku na Taboru.

Jesensko poglavje v severni skupini tretje lige je zaznamovalo razmerje 12/2/0. V štirinajstih krogih naša mlada ekipa le dvakrat ni šla z igrišča s polnim izkupičkom, prednost pred drugouvrščeno Rogaško znaša 12 točk. Ekipa, ki gre v boj za ubranitev prvega mesta in napredovanje, bo nekoliko spremenjena. Bian Paul Šauperl se je preselil v Veržej, Miha Bračko, Deni Štraus, Damjan Prineg in Nejc Rober pa bodo kariero nadaljevali v Avstriji. Znova bo v kadru Ranko Moravac, ki je zaključil posojo pri Krškem, kot nov obraz pa se je pridružil Tim Kolar, dosedanji član Mure.

“Vmes smo še počakali na kadrovske novice glede sestave moštva, a smo se lotili nadaljevanja projekta po predvidenem načrtu. Začetni del vadbe smo opravili na igrišču z umetno travo v Ljudskem vrtu, klub nam je omogočil tudi aktivnosti v Moravskih Toplicah, tako da smo doslej vse aktivnosti uspešno opravili. Stanje je spodbudno, prizadevnost ekipe, s sprejemanjem vseh zahtev, ostaja na ustrezni ravni in do začetka prvenstva bomo v želeni podobi,” pravi Zvonko Breber.

Trener je tekmovalne minute porazdelil v štirih pripravljalnih preizkušnjah, proti Videotonu B (3:0), Dravinji (4:2), Triglavu (0:3) in Veržeju (2:0). Na sporedu pa sta še dvoboja proti Ivančni Gorici in amaterski ekipi Wolfsberger AC. Aljaž Cotman, Luka Uskoković, Valon Ahmedi, Daniel Vujčić, Ranko Moravac in Anel Hajrić so bili med udeleženci članskih priprav v Turčiji, ostajajo pa na seznamu ekipe B za spomladanski del sezone.

“Verjamem, da bomo imeli na voljo ekipo za uresničitev cilja o osvojitvi prvega mesta. Da bomo nadaljevali, kjer smo ostali. Sodelovanje z Darkom Milaničem je ves čas brezhibno, tako je bilo tudi v pripravljalnem obdobju, ko smo usklajevali, kdo bo na treningih A ali B ekipe. Naša želja ostaja, da bi se v tem preskoku kdo izboril za igranje na višji ravni, nedvomno pa bo ob dragocenem nabiranju izkušenj v članski konkurenci vsaka tekma dobrodošla,” je poudaril Zvonko Breber.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7