Članek
Matej Palčič o pomembnosti sobotnega gostovanja v Novi Gorici
TRUD KOT NA DERBIJU
"V boju za 1. mesto se bomo ukvarjali le z naslednjo tekmo in ne s preračunavanjem"
Foto: Drago Wernig
Vsak je poseben. Jasmin Handanović je rekel, da ga je čakal, kot bi šlo za prvega, čeprav jih doživlja že vrsto let in je izkušenj v izobilju. Matej Palčič pa je resnično prestal ognjeni krst v derbiju.

“Pozitivna pričakovanja so se uresničila. Vsi so govorili, da je to velika, posebna tekma in je tudi bila. Pravi evropski spektakel, zame prvi derbi na igrišču, zato je zadovoljstvo še večje. Dobil sem priložnost in moral sem jo izkoristiti. Pritisk je bil seveda prisoten, a je bil užitek ob spoznanju o razprodanih vstopnicah že toliko časa pred tekmo še večji. S to energijo polnih tribun smo imeli veliko podporo in tudi meni je bila naloga olajšana,” pravi 23-letni debitant v najzanimivejših tekmah slovenskega prvenstva, ki je oktobrsko v Stožicah spremljal s klopi.

Tokrat pa že ob prvem nastopu v vlogi neposrednega udeleženca vpisal zmago.
“Odigrali smo dobro tekmo, kolikor je bilo potrebno za zmago. Zadeli smo, ohranili mrežo nedotaknjeno. Luka se je dobro znašel, kot se vedno v tistih odločilnih trenutkih pred golom. V 16-metrskem prostoru je zelo nevaren, kar je znova potrdil in poskrbel za potezo, ki je izzvala pravo evforijo. Lepi občutki, prijetno se jih je spomniti, a smo vtise o derbiju že pustili za seboj.”

Krog št. 22 je že preteklost, ta teden je namenjen projektu Gorica. Jasno je, kakšna je nadaljnja usmeritev.
Tudi Matej Palčič poudarja: “Imamo 3 točke prednosti, boljše razmerje medsebojnih dvobojev proti prvim zasledovalcem. Vse to prinaša spodbudo pred nadaljevanjem, vendar se bomo v boju za prvo mesto ukvarjali le z vsako naslednjo tekmo in ne s preračunavanjem. Morda se v pogovorih med tednom že ponavljamo, a je dejstvo, da le takšno razmišljanje prinaša uspeh. Gorica ima dobro ekipo, kar so potrdili z zmago na gostovanju v Krškem in za vrnitev domov s tremi točkami se bo treba potruditi kot v derbiju.”

Sobotni dvoboj v Novi Gorici se bo začel ob 20:15, ekipa se bo na prizorišče odpravila dan prej.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7