Članek
Trenerjev napovednik 23. kroga: Gorica - Maribor (sobota, 20.15)
VSI SE DOBRO SPOMNIMO
Marwan Kabha: za novih 90 minut z visoko zbranostjo
Foto: Drago Wernig
Z derbija na prvo gostovanje. Začenjajo se tudi potovanja v 2017, uvodna postaja bo Nova Gorica. Na pot v petek, tekma v soboto ob 20:15.

Teden priprav je minil v znamenju treningov, a tudi sestankov in razčlenjevanja nasprotnikov.
“Gorico, ki je že uigrana ekipa, z dobro kemijo v moštvu, smo temeljito analizirali. Dolgo so skupaj, to je pomemben dejavnik. Imajo tehnično sposobne igralce, tudi nekaj hitrosti. Seveda pa tudi nekaj slabosti, kar bomo skušali izkoristiti,“ v napovedniku pojasnjuje Darko Milanič.

V Novo Gorico odhajamo z dobro popotnico, dodatnim zagonom z derbija.
“Tudi to spoznanje je treba izkoristiti, hkrati pa vzeti nov izziv zelo resno, saj nam zmaga proti Olimpiji ne sme prinesti razmišljanja, da bo zdaj preprosto nadaljevanje. Ravno obratno. Izredno motivirani moramo na igrišče. Zmaga v derbiju prinaša veliko pozitivnih zadev, to je razumljivo. Vendar se moramo usmeriti k temu, da nadgradimo sobotno predstavo in stopnjujemo formo.”

Sproščenost po dobrem začetku je prepovedana. Ustrezno opozorilo pred novo preizkušnjo pomeni tudi spomin na jesenski del prvenstva, ko smo izgubili z 1:2.
“Vsi se še kako dobro spomnimo, kaj se je zgodilo. Iz naše popolne prevlade je tekma v Novi Gorici šla v drugo smer. Zato zahtevam, da smo zbrani, zelo učinkoviti in ničesar ne prepustimo naključju.”

Po tisti izkušnji se je poseglo po drugačnih prijemih z dobrim odzivom v pokalnem tekmovanju. Tako da bo sobotni obračun z Gorico že peti v letošnji sezoni.
“Ni smiselno vztrajati pri enakih zadevah na vsaki tekmi. Takrat smo se dobro odzvali, tudi v derbiju smo se znali prilagoditi in v prihodnje bomo še kdaj poiskali drugačne rešitve. Osnovna zamisel pa ostaja povezana z izkoristkom naše kvalitete v napadalnih akcijah, kar bomo počeli iz tekme v tekmo boljše.”

Po dobro opravljeni nalogi v prvi imamo na seznamu kandidatov za drugo tekmo še dva igralca, ki sta bila zaradi štirih rumenih kartonov na spektakularni premieri med gledalci. Denis Šme in Blaž Vrhovec spet imata pravico nastopa.
“Za zdaj ima prav Šme edini zaplet s poškodbo, izpustil je oba zadnja treninga. Težave z ahilovo tetivo, ki so se pojavljale že pred časom, so se ponovile in njegov morebiten nastop je vprašljiv,” pravi trener v pričakovanju kroga št. 23.

Gorica – Maribor. Sobota, 20:15.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7