Članek
Neobičajna okoliščina z novim potovanjem v isto smer ni moteča: z Gorico zdaj v torek ob 16:00
DEL NAŠEGA POSLA
Aleks Pihler po derbiju pripravljen za naslednjih 90 minut
Foto: Drago Wernig
Nova Gorica, drugič. S ponovljenim scenarijem. Na pot znova dan prej, po popoldanskem treningu. Neobičajna okoliščina z novim potovanjem v isto smer igralcev in strokovnega vodstva pretirano ne moti.

“Res je nenavadno, da moramo dvakrat zapored v Novo Gorico, a na to nimamo vpliva. Nesmiselno bi bilo izgubljati energijo na zadeve, ki jih ne gre spremeniti. Morali smo se sprijazniti z razpletom, vrniti domov in se pripraviti na novo tekmo,” je v novem napovedniku specifičnega gostovanja poudaril Darko Milanič.

Aleks Pihler pa dodal: “Tega nismo vajeni, da pridemo na tekmo in ne dočakamo začetka, vendar je bila odločitev o preložitvi najbolj pravična. Ne bi videli veliko kakovostnega nogometa v tistih razmerah. Pot do Nove Gorice je nekoliko daljša kot na večino preostalih gostovanj, a ni moteča. To je del našega posla, treba je oddelati obveznosti tudi na takšen način. Verjamem pa, da bodo tokrat pogoji boljši in da bomo dosegli namen.”

Ob sobotni preložitvi je bila sprejeta odločitev, da bo ponovljena tekma v torek, ob 16:00.
“Termin je popolnoma drugačen, naši cilji pa ostajajo nespremenjeni. Izkoristili bomo dan, dva več za pripravo. Nekaj več bo tudi svežine in verjamem, da bomo na igrišču takšni, kot smo si želeli biti tudi v soboto. Načrt je enak glede naše želene izvedbe, dinamika igre pa bo odvisna od tega, v kakšnem stanju bo igrišče,”

Po rezultatih nepopolnega 23. kroga se ponuja priložnost za povečanje prednosti na lestvici, toda trener usmerja osredotočenost ekipe le na 90-minutni boj v novogoriškem športnem parku.
“Ne glede na razplet tekme v Ljubljani ni razmišljanje nič drugačno. V naših mislih mora biti samo NK Maribor in ni dovoljene nobene preračunljivosti. Vemo, kaj hočemo in kako priti do želenega rezultata.”

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7