Članek
Projekt Nova Gorica, z dvema vožnjama za eno tekmo, uspel v vseh pogledih
UČINKOVITO IN ATRAKTIVNO
Luka Zahović z mojstrovino za končnih 2:4 dodal piko na i
Foto: Drago Wernig
Pripeljali smo se dvakrat in odnesli tri točke. S štirimi doseženimi zadetki. Projekt Nova Gorica je tudi ob vmesnih vremenskih zapletih uspel v vseh pogledih.

“Težko gostovanje, proti nasprotniku, ki ima kvaliteto, kar je bilo opazno tudi tokrat. Tukaj smo imeli nekaj težav že na prejšnjih tekmah in nalogo smo dobro opravili. Vmes smo si s slabšim sprejemom žoge zapletli organizacijo napadov, domača ekipa nam z zgoščeno sredino ni omogočila veliko prostora. Potem pa smo našli odlično rešitev s prenosom žoge na napadalca, dvakrat zadeli in ujeli tekmece, ko niso bili pripravljeni na to. V drugem polčasu so nekatere nepravilne sodniške odločitve vnesle nervozo, a smo ostali zbrani. Trenutek, ko je Handanović ubranil enajstmetrovko, je bil zelo pomemben. Ob tem, da smo bili zelo učinkoviti v napadu,” je trenerjev opis dogajanja v novogoriškem športnem parku.

Učinkovitost smo potrdili s štirimi zadetki, pri vsakem pa dodali še element atraktivnosti. Piko na i je postavil Luka Zahović z mojstrovino za končnih 2:4.
“Napadalci so igrali zelo dobro. Novaković je prispeval tri asistence, Zahović zabil dva gola, tudi Vršič je zadel dvakrat in vsi goli so bili zelo lepi. Ta četrti pa je res bil poseben, pokazatelj izrednega trenutka in seveda kvalitete.”

Pogled z vrha je po popolnem 23. krogu še lepši. S +6…
“S te strani smo zelo zadovoljni. Imamo 6 točk prednosti in tudi boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih, je pa še kar nekaj tekem pred nami. Prednost želimo še povečati in moramo še naprej igrati v našem slogu, s popolno osredotočenostjo, tudi v prihodnjih dvobojih.”

Nov izziv je že na vrsti v soboto, ob 20:15. Vračamo se v Ljudski vrt, ob pozitivni energiji tudi z velikim motivom.
“Če se ozremo nazaj, smo imeli z Aluminijem zmeraj zahtevne dvoboje. Kakovostna razlika je očitna, vendar gre za nasprotnika, ki nam ne ustreza. Fantje se zavedajo, kaj nas čaka, katere zadeve je treba popraviti in prepričan sem, da bomo tokrat proti Aluminiju v pravi podobi. Časa je zaradi te preložitve tekme nekaj manj, a vseeno dovolj za dobro pripravo,” je poudaril Darko Milanič.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7