Članek
Šuler & Pihler ob potrditvi raznovrstnosti v igri
IMAMO RAZLIČNE REŠITVE
“Včasih poskušam aktivno sodelovati v igri in veseli me, da je uspelo"
Foto: Drago Wernig
Še odziv z igrišča ob pomembni zmagi v Novi Gorici.

Aleks Pihler: “Med prvim polčasom nam ni uspelo s podajami prebiti domače ekipe, žoga je potovala prepočasi, a smo našli drugo orožje, novo rešitev. Uspelo nam je z dolgima žogama in z vodstvom na takšen način do odmora je bilo lažje nadaljevati.”

Dolgi, natančno usmerjeni žogi, je poslal Marko Šuler.
“Včasih poskušam aktivno sodelovati v igri in veseli me, da je uspelo. Ko so postavitve tekmecev bolj zaprte, je prav, da štoper skuša presekati, ponuditi novo možnost. To počnemo tudi na treningih. Dogovorjeni smo, da kdaj poskušamo z drugačnimi rešitvami, ko ne gre z našo kombinatoriko. Tako rad igram, rad pomagam, če je mogoče, saj bodo tudi drugi pomagali meni pri obrambnih akcijah.”

Iz teh akcij smo dosegli prva zadetka, ko je za zaključek poskrbel Dare Vršič. Gola št. 3 in 4 pa je prispeval Luka Zahović. Pri četrtem mu je uspelo nekaj, kar redko vidimo. Na naših, a tudi tujih igriščih.
Pihler: “Še enkrat več je pokazal svojo kvaliteto. Mi bomo opravili svoj del nalog na igrišču, Luka pa naj nadaljuje s tem, kar počne na res izjemen način.”
Šuler: “To so pravi moderni napadalci. Kot obrambni igralec vem, da je proti takšnim tekmecem najtežje igrati. Luka zna kaznovati. Na Nizozemskem tega niso znali izkoristiti in to je prednost za nas.”

Domov smo se vrnili s točkami, Aleks pa tudi s podplutbo pod očesom.
“To je od trčenja v ramo, nič takšnega. Ob takšnem razpletu je lažje pozabiti na bolečino.” Resnejših posledic ni in v soboto bo Pihler brez zapletov na seznamu kandidatov za nastop. Ljudski vrt, 20:15. “Vsaka tekma je poseben izziv, tako bo tudi proti Aluminiju. Tokrat imamo še dodaten motiv. Tekmeci so nam že dvakrat v tej sezoni povzročili težave in verjamem, da bo v soboto drugače.”
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7