Članek
Damjan Bohar o stališču moštva pred novo preizkušnjo: naprej v istem ritmu
MISELNOST NAM NE DOVOLJUJE
"Veliko bo še treba trenirati in dobrega odigrati, da bi dosegli namen"
Foto: Drago Wernig
Začetek po željah. Celo nad pričakovanji. Želeli smo vstopiti v spomladanski del sezone z dvema zmagama, ob tem pa smo uspeli še izboljšati stanje na lestvici.

“Obe zmagi sta prišli v pravem trenutku, v derbiju in na vedno zahtevnem gostovanju v Novi Gorici. Nismo pričakovali, da bomo imeli že po dveh krogih 6 točk prednosti. To je nagrada za trud in dodatna spodbuda za naprej, a naloga še ni opravljena. Miselnost kluba nikdar ne dovoljuje, da bi se uspavali. Tako razmišljamo tudi igralci. Nimamo še roke na pokalu. Veliko bo še treba trenirati, pretrpeti na igrišču in dobrega odigrati, da bi dosegli namen,” opisuje utrip slačilnice po krogu št. 23 Damjan Bohar, ki je po poškodbi v končnici jesenskega dela sezone obe spomladanski tekmi začel v prvi postavi.

Vmes pa tudi obljubil nadaljnjo zvestobo vijol’čnemu projektu.
“Seveda sem zelo vesel, da sem podaljšal pogodbo. S športnim direktorjem sva se hitro dogovorila o nadaljevanju sodelovanja in upam, da ti dve leti ne bosta zadnji. Tukaj mi nič ne manjka. Moramo se zavedati, da je klub, kot je Maribor, težko najti v tujini. Skupaj pa imamo še veliko za opraviti. Vemo, kaj nas čaka. Najprej želimo vrniti naslov prvaka v Ljudski vrt in se potem usmeriti naprej k novim ciljem.”

Prvi, kratkoročni cilj je uspešna predstava ob sobotni vrnitvi moštva v Ljudski vrt.
“Aluminij nam je vzel 5 pomembnih točk. Takrat so nas neprijetno presenetili, a smo negativne zadeve pustili za seboj. Moramo se dobro pripraviti, saj vemo, da nam lahko povzročijo težave. Ni dvoma, da bomo dobro pripravljeni šli na igrišče po tako želene 3 točke. Da se oddolžimo tekmecem za lanski poraz. Takrat se več nismo pobrali ob šoku po prejetem golu in tekma je šla v nepravo smer. V Novi Gorici smo pokazali, da lahko nadoknadimo zaostanek, bomo pa storili vse, da zdaj prvi zatresemo mrežo. To so tekme, ki odločajo. Na takšnih tekmah igralci potrebujemo še več podpore kot v derbiju. V imenu ekipe bi povabil gledalce, da pridejo v čim večjem številu in nas spodbujajo vseh 90 minut. Kajti skupaj zmoremo vse. In skupaj bomo lažje prišli do uresničitve cilja.”

Maribor – Aluminij. Ljudski vrt, sobota, 20:15.
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7