Članek
Trenerjev napovednik dvoboja z Aluminijem (Ljudski vrt, sobota, 20:15)
NJIHOV NAVDIH NAJ BO KOMPLIMENT
Vsak trening, vsaka tekma novo dokazovanje ob popolni osredotočenosti
Foto: Drago Wernig
Sobota, 20:15. Nadaljujemo v Ljudskem vrtu. In ob novem izhodiščnem položaju, s + 6. Z željo, da prednost še povečamo.

“Stanje je spodbudno, pogled seveda kdaj uide na lestvico. Tudi k tekmi Olimpije, kar je razumljivo, saj spremljamo vse naše nasprotnike. Vendar smo osredotočeni na naše delo. Mi moramo biti dobri, da bi osvajali točke. Če ne bomo, tudi točk ne bo,” v napovedniku 24. kroga trener sporoča, da se ne razmišlja o trenutnem stanju, ampak o nenehnem dokazovanju.

Med zadnjim dvobojem smo prišli do točk v velikem slogu, z učinkovitostjo in atraktivnostjo.
“Analiza je opravljena, dovolj je razlogov za zadovoljstvo. Veliko pomeni spoznanje o štirih izredno lepih zadetkih. Dosegali smo jih na različne načine, Vršič je iz težke situacije dvakrat zadel, pri tretjem golu je sodelovalo pet igralcev, zadnji, ki ga je zabil Luka, pa je redko viden pri nas. Peta, lob, perfektno. Ekipa je uspešno opravila nalogo, od srede zjutraj pa se ukvarjamo le z naslednjo.”

Kdo namesto Šulerja
Aluminij je ob spletu okoliščin ostal dolžnik iz jesenskega dela sezone. V soboto ob 20:15 je na sporedu tekma št. 3.
“Ne bežimo od vloge velikega favorita, čeprav v prvih dvobojih nismo bili uspešni. Proti njim imamo celo najslabši izkupiček. Ne pozabimo, da smo takrat imeli drugačne prioritete, na njihovem igrišču pa nam ni bilo omogočeno priti do naše prepoznavne igre. So čvrsta ekipa, s strategijo, ki se tudi s prihodom novega trenerja ni bistveno spremenila. So pogumni in niso samo veseli, da lahko nastopajo. Proti nam imajo še dodaten navdih, kar moramo sprejeti kot kompliment, da vsi radi igrajo najboljše kot lahko proti najboljšim. So neugodni, a smo tudi mi. Fantje so si pogledali njihove osnovne značilnosti, seveda pa je največ odvisno od nas. Imamo zagon po dveh zmagah, ob tem pa veliko prostora, da določene zadeve v naši igri tudi popravimo in vse skupaj vliva samozavest.”

Po dveh zaporednih nastopih z isto enajsterico bo tokrat treba poseči po spremembi. Marko Šuler je v Novi Gorici dobil četrti rumeni karton.
“Jasno je, da nam bo manjkal. Marko je pomemben član naše enajsterice in nisem se še odločil, kdo ga bo zamenjal. Drugi se borijo za mesto v ekipi in tisti, ki bo dobil priložnost, jo mora izkoristiti. Šme je zadnji trening opravil z ekipo, a je bil pred tem skoraj ves teden poškodovan. Če bi bil ves čas v delovnem ritmu, bi imel lažjo odločitev,” je pojasnil Darko Milanič.

Med polčasom za Lano
Po proglasitvi Vijol’čnega Bojevnika pred prejšnjo imamo ob tekmi znova priložnostno svečanost, tokrat med polčasom. Ljudski vrt bo pozdravil Lano Beranič, pogumno deklico, ki je uspešno prestala operacijo v ZDA. V skupni akciji je znova prišla do izraza enotnost pri humanitarnih namenih, ob dresih in različnih rekvizitih športnikov za dražbo smo za Lanino operacijo donirali sredstva tudi pri NK Maribor.
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7