Članek
Med polčasom aplavz s tribun kot pri vseh štirih zadetkih
LJUDSKI VRT POZDRAVIL LANO
Aplavz s tribun kot pri vseh štirih zadetkih
Foto: Drago Wernig
Med polčasom sobotne tekme trenutek, ki smo ga pospremili kot vse štiri gole naših vijol’čnih bojevnikov: na nogah! Ljudski vrt je pozdravil Lano Beranič, ki je bila januarja operirana v ZDA, uspešno opravila rehabilitacijo in se prav danes vrnila domov. Njena zgodba je zahtevala veliko vztrajnosti, potpljenja in se je razpletla na najlepši način. Pogumna deklica po uspešni operaciji lahko hodi in je stopila na sveto travo ter ob ganljivih trenutkih izzvala prav poseben aplavz.

Za potrebe njene operacije je sredstva doniral NK Maribor, široko vijol’čno srce pa so znova pokazali tudi najzvestejši navijači. Na pobudo Viol, katerih član je bil tudi Lanin oče, so bili zbrani prispevki v različnih oblikah. Prav tako pa so v akciji sodelovali tudi številni znani športniki, ki so prispevali drese ali rekvizite za dražbo. 

Da bo Lana pomnila trenutek, ko bo prvič lahko obula običajno obutev, ji je klub podaril vijol’čne športne copate. V sodelovanju z dolgoletnim sponzorjem kluba pa smo pripravili še eno darilo za Lano in njeno celotno družino. Akciji pomoči so se pridružile tudi Terme 3000, ki so podarile štiridnevni paket za družino Beranič v Moravskih Toplicah. V Termah 3000 izvajajo tako rehabilitacijo kot zdravljenje po težavah lokomotornega aparata in bivanje v Moravcih z učinki tamkajšnje termo-mineralne vode bo za Lano koristno v celotnem procesu rehabilitacije.

Hvala vsem, ki ste pomagali, da Lana lahko hodi.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7