Članek
Med pohvalami ekipi trener v komentarju sobotne zmage o učinku napadalcev
NAGRADA TUDI ZA TISTO UMAZANO DELO
Drugič zapored smo zadeli štirikrat
Foto: Drago Wernig
Tretja tekma, tretja zmaga. Spomladanska serija se nadaljuje.

Trenerjev komentar kroga št. 24: “Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Več dejstev je, ki govorijo temu v prid. Bili smo dovolj potrpežljivi. Igrali smo proti tekmecu, ki se je v prvem polčasu kakovostno branil, a smo kljub temu povedli in si priigrali nekaj priložnosti. Skupaj smo zadeli štirikrat in bi lahko še kdaj. Fantje so oddelali tekmo na pravi način, pri tem pa pokazali veliko samozavesti ter kvalitete.”

Videli smo 4 gole in 4 različne strelce. Gostujočo mrežo so zatresli vsi iz najbolj ofenzivnega dela ekipe.
“Naš cilj je, da napadalci zadevajo. Po drugi strani pa so nagrajeni za trdo delo, ki ga opravljajo. Tudi za tisto umazano, s katerim veliko pomagajo s pritiskom na nasprotnika, ko nimamo žoge in pri tem premagujejo velike razdalje. Zadovoljen sem z njimi in s spoznanjem, da smo že drugič zapored zadeli štirikrat.”

Sobotnih 4:1 pomeni, da se v nedeljsko jutro prebujamo s +9.
“To je res lepo, imamo fantastično prednost. Toda pred nami je še vedno le trdo delo, obnašati se moramo kot doslej in še vedno gledati od tekme do tekme. Moramo se zavedati, da na poti do uspeha ob kvaliteti potrebujemo tudi veliko potrpljenja. Predvsem do trenutka, ko stremo nasprotnika, kot se je izkazalo tudi tokrat. Pomembno je, da se vmes nismo ustrašili malih napak, ki so se nam zgodile v organizaciji igre in potem smo prišli do želenega razpleta," je po dvoboju z Aluminium Darko Milanič.

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7