Članek
Mitja Viler po Aluminiju in pred Celjem
NAVIJAČI SO ZAČUTILI NAŠO ZGODBO
"Zdaj smo ob zmagi s tremi goli razlike ustavili tudi ta vprašanja o Aluminiju"
Foto: Drago Wernig
Tudi projekt Aluminij je uspešno opravljen, s ponovitvijo novogoriškega recepta 4x za 3 točke. Kako je razplet videl Mitja Viler?

“Potrebovali smo nekaj časa za uspešno otvoritev, gostje so se dobro pripravili. Prisoten je bil tudi dodaten motiv z njihove strani, saj gre za lokalni derbi. Toda imeli smo svojo pot, svoje načrte, veliko željo. V takšnih tekmah veliko pomenijo tudi prekinitve, povedli smo iz enajstmetrovke, ko smo jih pred tem izigrali in je prišlo do prekrška. Ob tem pa imeli dobro obdobje že pred polčasom, ko bi lahko zabili še kakšen gol. S prepričljivim nadaljevanjem smo nato odločili tekmo in imeli res lep vikend.”

Moč kolektiva je vrgla na površje moč naših napadalno usmerjenih igralcev.
“Zato igramo v takšnem sistemu, da ob napadalcih pride do izraza tudi ofenzivni vezist. V slovenski ligi toliko prevladujemo, da bomo vedno imeli precej priložnosti. Mi v obrambi moramo opraviti svoje, v napadu pa imamo takšno moč, da damo svojo ‘porcijo’.”

Zdaj je prekinjen tudi urok Aluminija, ki nam je v jesenskem delu sezone povzročal težave.
“Zato smo morali biti na to tekmo še posebej pozorni. Tudi okolica je izpostavljala to temo. Ko si v prejšnjih dneh koga srečal, so vsi spraševali, kaj boste premagali Aluminij, toliko točk so vam že odvzeli... Nikogar ne moreš podcenjevati, tudi oni imajo svojo strategijo, uspešno strategijo, saj je opazno, da se dobro kosajo v ligi. Trener nas je dobro pripravil, bili smo dobro postavljeni na igrišču in smo zdaj ob zmagi s tremi goli razlike ustavili ta vprašanja o Aluminiju.”

25.2. je bilo razmerje na lestvici 46:46. Po treh spomladanskih krogih smo prišli do 55:46.
“Opravili smo svoje, v nedeljo pa v miru, z enim očesom, pogledali, kaj se je dogajalo v Domžalah. Toda imamo začrtano pot, ukvarjamo se le s seboj. Treba se je spočiti in dobro pripraviti, saj nas v soboto čaka nov lokalni obračun.”

Pred nami je gostovanje, ko imamo vedno veliko podporo s tribun. V soboto se obeta prava invazija v vijoličastem.
“Zelo sem vesel, da so navijači začutili to našo zgodbo. Da ni šlo le za derbi evforijo, ampak so se vrnili na stadion v velikem številu tudi proti Aluminiju in ne dvomim, da bomo imeli bučno podporo tudi v Celju. Naše priprave potekajo po ustaljenem programu, ostajamo v ritmu sobotnih tekem. Vemo, kdo igra za njih. Precej naših nekdanjih soigralcev, s katerimi se dobro poznamo. Težka tekma bo, toda upamo na nadaljevanje serije.”

16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7