Članek
Aleks Pihler ob začetku novega delovnega poglavja z jasno izraženim sobotnim ciljem
LEPŠE BO Z VEČ NAVIJAČI
»Ni nam uspelo prejšnjo, a imamo novo priložnost za slavje to soboto."
Foto: Drago Wernig
Prvi majski dan prost, v torek pa že poln program. Z dvema treningoma. Nismo dokončali šampionske zgodbe prejšnjo soboto, bomo pa storili vse, da bi jo samo preložili za en teden.

»Z derbija smo misli takoj preusmerili k tekmi proti Gorici. Bilo je nekaj priložnosti, ki bi nam lahko prinesle slavje že v Ljubljani. Žal jih nismo izkoristili, manjkale so natančnejše zadnje podaje, tudi več mirnosti pri zaključkih akcij, bomo pa v soboto skušali to popraviti in osvojiti naslov pred našimi navijači,« pravi Aleks Pihler.

Po krogu št. 31 pa smo podaljšali serijo, ki traja od 10. decembra. Za nami je zdaj spomladanskih 900 prvenstvenih minut brez poraza.
»Dobro je, ko ti uspeva, da tekem ne izgubljaš. Takšne serije potrjujejo stabilnost ekipe in prvotno razočaranje po razpletu smo odmislili. Olimpija je tekme proti nam odigrala z dodatnim motivom. Nismo jih premagali v teh aprilskih dvobojih, a se ne smemo obremenjevati s tem. To je del nogometa, se zgodi. Smo pa zmagovali v preostalih dvobojih. Tolikšna razlika na lestvici se ni zgodila po naključju ali po sreči.«

In potrditev doslej storjenega se obeta v soboto. Z željo po zaključku boja za naslov prvaka v domači trdnjavi.
»Ni nam uspelo prejšnjo, a imamo novo priložnost za slavje to soboto. Motiv je velik, želja prav tako. Lepše bo slaviti pred večjim številom naših navijačev. Že v Ljubljani jih je bilo veliko z nami, za kar jih moramo pohvaliti in se jim zahvaliti za prihod v tolikšnem številu. Zdaj jih vabimo, da si pripravimo skupaj prav poseben vijol'čni večer. Zadostuje 1, želimo 3. Vemo pa, da v Ljudskem vrtu težko izgubljamo točke.«

Maribor – Gorica. Sobota, 20:15.

12.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Maribor
28
Rudar
19
Gorica
19
Domžale
16
Krško
15
Celje
12
Aluminij
10
Triglav
8
Ankaran Hrvatini
6