Članek
Marko Šuler o želji po sobotnem zadnjem koraku in v pričakovanju razpleta boja za naslov
DA BO “KANTA” TAM, KJER JI JE NAJLEPŠE
"Verjamem, da bomo v soboto dokončali pot in vrnili naslov v Ljudski vrt"
Foto: Drago Wernig
Odštevanje do zadnjega koraka. Vse, kar fali, je pika na i… Ljudski vrt, sobota, 20:15.

“Ni razloga, da bi bili pod povečanim pritiskom. Ob tem pa seveda ne smemo biti preveč sproščeni. Delamo dobro, naša pot je začrtana in od nje ne odstopamo. Vijol’čni voz gre v tisto smer, kamor mora,” pravi Marko Šuler v pričakovanju razpleta sezone 2016/17.

Z vsako tekmo se približujemo končni postaji. Teoretični izračun pravi, da za 14. naslov potrebujemo še točko. Bo sobotni dvoboj 32. kroga proti Gorici pomenil zaključek boja, ki smo ga začeli 17. julija 2016?
“Nasprotniki nam otežujejo nalogo in zavlačujejo odločitev, toda dolgo ne bodo mogli. Verjamem, da bomo v soboto dokončali pot in vrnili naslov v Ljudski vrt. Da bo ‘kanta’ spet tam, kjer ji je najlepše. To pa ne pomeni, da smo potem lahko brezskrbni. Pokala še nihče ni dvignil pred zadnjo tekmo. Tudi ko zadeve enkrat postavimo na svoje mesto, moramo nadaljevati z enako energijo.”

Med spomladanskim nizom smo ušli zasledovalcem, v zadnjih treh tekmah pa je dodan podatek, da smo šli z igrišča brez dobljenega gola.
“To me vedno posebej veseli. Rek, ki se ga držimo, je, da brez trdne obrambe ne moreš graditi napadalnih akcij, zmagovati in osvajati trofej. V obrambi se trudimo, da bi naši vratarji imeli čim manj dela. Tisto, kar morajo, pa odlično opravljajo.”

Ljudski vrt v pričakovanju slavja. V soboto je tisti dan, ko Maribor lahko postane prvak…
“Želimo narediti ta zadnji korak in verjamem, da se bo nabralo veliko število gledalcev. Vemo, da je Maribor takšen klub zaradi zadev okrog igrišča, ljudi, ki živijo s klubom. Tukaj smo zaradi njih, radi bi se jim oddolžili za zaupanje in podporo. Lepo bi bilo tisto, za kar smo garali vso sezono, proslaviti z našimi navijači. Čeprav vedno ne blestimo z igro, skušamo poskrbeti, da bodo zadovoljni. To je največji motiv. Brez tega mariborskega občinstva Maribor ne bi bil, kar je.”

Maribor – Gorica. Ljudski vrt, sobota, 20:15.

12.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Maribor
28
Rudar
19
Gorica
19
Domžale
16
Krško
15
Celje
12
Aluminij
10
Triglav
8
Ankaran Hrvatini
6