Članek
Zadnji napovednik posebnega izziva v Ljudskem vrtu
TEKMA, KO MORAMO BITI NA VISOKEM NIVOJU
Dino Hotić med zaključnimi pripravami na zaključek boja za 14. naslov
Foto: vidrihmiha.si
“Pričakovanja so jasna. Želimo zmagati,” poudarja v napovedniku kroga št. 32 Darko Milanič.

31 tekem, 68 točk. Po doslej storjenem za 14. naslov prvaka v zadnjih petih krogih zadostuje že ena, a preračunljivost ne pride v poštev. S kom po točke odločitve?
“Stanje v moštvu je nespremenjeno glede na zadnje tekme. Vršič, Kabha in Šme ne trenirajo z nami, tako bo še nekaj časa. Ostali so nared in se zavedajo, kaj je treba storiti. Sobotna tekma proti Gorici je tista, ko moramo biti na visokem nivoju.”

Goričanom bo namenjeno dolžno spoštovanje. Analiza njihovih spomladanskih nastopov razkriva prav posebno zgodbo o igranju v gosteh.
“Če pogledamo statistiko tekmecev v zadnjih krogih, so zmagali na petih zaporednih gostovanjih, kar je izjemen dosežek. Lažje igrajo v gosteh, na igrišču delujejo zelo dobro. Imajo svojo postavitev, načela v igri, od katerih ne odstopajo in povzročajo naprotniku velike težave. Tekma bo zahtevna, moramo biti v najboljši podobi. Čeprav imamo veliko prednost, se bo treba temeljito pripraviti, da pripeljemo tekmo v smer, v katero želimo. Potrebujemo tisto pravo energijo, že med tednom smo veliko delali na tem. Tokrat bo psihološka priprava še pomembnejša kot ponavadi.”

Izziv je pravšnji: končati boj za trofejo v domači trdnjavi…
“Celotno prvenstvo ni odvisno le od te tekme. Zasluženo smo na vrhu, v vseh pogledih smo najboljši v ligi. Naša želja je, da bi si čim prej tudi teoretično zagotovili naslov. Zaradi tega, ker smo tako blizu, pa to ne pomeni, da potem lahko imamo dopust. Za sobotno in vse preostale tekme veljajo enaka načela. Moramo se potruditi, da bodo navijači zadovoljni in je prav, da se v vsakem trenutku obnašamo zelo odgovorno do svojega dela.”

Maribor – Gorica. Ljudski vrt, sobota, 20:15. Vse, kar “fali”, je pika na i…

35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
70
Olimpija
57
Gorica
57
Domžale
56
Celje
52
Luka Koper
50
Rudar
40
Krško
39
Aluminij
38
Radomlje
12