Članek
Blaž Vrhovec o motivih za dostojnih zadnjih 360 minut v sezoni: najprej nedeljskih 90 v Kidričevem
BOLJ SPROŠČENO, A ŠE VEDNO RESNO
"Ko prideš na igrišče in se začne tekma, ne razmišljaš o drugih zadevah."
Foto: Drago Wernig
Še 360 minut. V končnico brez rezultatskega bremena, vendar z zavedanjem, da sezona še ni končana.

Po uspehu primernem slavju se je ekipa spet zbrala v torek in ostala na delovni temperaturi. Kako se je bilo prebujati med tednom kot prvak?
»Lepo, s posebnimi občutki. To je velika stopnička, prav poseben korak v moji karieri. Fantje v slačilnici so že bili bolj vajeni naslovov, trofej, zame je bilo novo, nekaj posebnega in bo ostalo v nepozabnem spominu,« pravi Blaž Vrhovec, ki sodi v vijol'čni slačilnici med tiste, ki so prvič prišli do najpomembnejše lovorike.

Kako bodo iz našega zornega kota videti preostale tekme? V razbremenjeni, sproščeni ali osredotočeni podobi?
»Kolikor poznam trenerja, bo še vedno zahteval maksimum. Pripravljali smo se kot na vsako drugo tekmo. Morda je prisotne nekaj več sproščenosti, nimamo tistega dodatnega rezultatskega pritiska, a še vedno moramo igrati do konca z vso resnostjo. Veliko se govori o tem, da lahko zdaj igramo neobremenjeno, a to ne bo vplivalo na izvedbo. Ko prideš na igrišče in se začne tekma, ne razmišljaš o drugih zadevah.«

Prvi pošampionski izziv bo v nedeljo v Kidričevem. Motivov je še vedno dovolj, trener je napovedal, da bo na podlagi prikazanega v zadnjih 360 minutah iskal tudi določene odgovore za naslednjo sezono.
»Poletni premor bo kratek, v tistih desetih dneh ne bo večjega oddiha in se počasi že lahko tudi v teh zadnjih tekmah letošnje preusmerjamo k novi sezoni. Vsaka tekma bo zgodba zase in nobena ni nepomembna. Skušali bomo osvojiti čim več točk, z željo po zmagi na vseh štirih tekmah, če bo izvedljivo. Morda bo tudi ta lov na rekordno razliko pred drugouvrščenim dodatna motivacija za končnico.«

Aluminij – Maribor. Nedelja, 16:55.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Maribor
28
Rudar
19
Gorica
19
Domžale
16
Krško
15
Celje
12
Aluminij
10
Triglav
8
Ankaran Hrvatini
6