Članek
Trenerjeva ocena "prvega polčasa" dvoboja z islandskim prvakom
MANJKAL JE ŠE EN GOL
Popotnica iz Ljudskega vrta: zadeli in ne prejeli
Foto: Drago Wernig
“Zmaga je zaslužena, ki pa bi lahko bila izražena z višjo razliko,” je trenerjeva ugotovitev po prvem poglavju 3. kvalifikacijskega kroga za Ligo prvakov. “Manjkal nam je še ta en gol. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, tudi situacijo, ko bi se sodnik lahko drugače odzval ob prekršku nad Mešanovićem za enajstmetrovko.”

Islandski prvak ob analizah in ob neposrednem soočenju. Je bila njihova podoba pričakovana ali drugačna?
“Popolnoma drugačna, kot je bila na zadnjih njihovih tekmah. V prvenstvu niso bili tako pasivni na svoji polovici igrišča. Dobro so nam zapirali prostor, mi pa nismo bili dovolj hitri, da bi to izkoristili pri fazi napadanja. Po pasivnem uvodu smo bili bistveno boljši v nadaljevanju in iskali boljše rešitve, predvsem po levi strani, kjer je Viler nenehno prihajal v obetavne situacije. Vse do končnice, ko so prekinitve in zavlačevanja privedla do tega, da se je tekma umirila. Škoda, da nam je za boljši vtis in izhodišče zmanjkal še ta en gol.”

Na Islandijo tako odhajamo z golom prednosti. Povratni dvoboj bo v sredo, 2.8. Z začetkom ob 20:30 po našem času (18:30 po islandskem).
“Zadeli smo in nismo prejeli zadetka. Gremo v tekmo z lepo prednostjo, ki pa nam ničesar ne zagotavlja. Še bo treba garati za napredovanje, kar pa ne bo dovolj. Treba bo tudi igrati dobro. Tam bomo imeli nekaj več prostora, zagotovo pa tudi velik pritisk nasprotnika, tako da se bo treba dobro odzvati na vse okoliščine,” je poudaril Darko Milanič.

Najprej pa preklop nazaj na domače prizorišče. V Ljudskem vrtu smo znova v soboto, ob 20:20. Krog št. 3 državnega prvenstva, Maribor vs Rudar.

5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2