Članek
Športni direktor v pričakovanju povratnega dvoboja na Islandiji
VERJAMEM, DA SMO BOLJŠA EKIPA
Pred potjo na Islandijo napovednik športnega direktorja. Kaj nas čaka na oddaljenem gostovanju, specifičnem v različnih pogledih?

»Zavedamo se, kaj nam prinaša ta tekma. Imamo dobro izhodišče po prvih 90. minutah, ki bi lahko bilo še boljše, a ne glede na to moramo biti zadovoljni. Nihče ne pride v evropskih pokalih do 3. kroga po naključju. Tudi povratna tekma bo zahtevna, a smo pripravljeni,« poudarja Zlatko Zahovič.

Strategijo Islandcev na prvi tekmi smo videli. Kako različna je lahko v odločilnem dvoboju na njihovem terenu?
»Težko je natančno predvideti, kaj načrtujejo v nasprotnem moštvu. Včasih je treba počakati, da se tekma začne in se potem odzvati. To je naš trener tudi naredil in smo med drugim polčasom tekme v Ljudskem vrtu pritisnili proti njihovim vratom. Ob tem smo bili oškodovani za enajstmetrovko, kar bi nam še izboljšalo izhodišče. Sojenje lahko vpliva na razplet tudi na povratni tekmi, ko bo veliko metanja iz avta v kazenski prostor, dolgih žog in tukaj bo sodniški kriterij zelo pomemben dejavnik.«

Na dolgo pot v torek zjutraj z mariborskega letališča. Z 1:0 in z zaupanjem v naše zmožnosti.
»Vsak pozitiven rezultat v evropskih tekmovanjih prinaša nekaj več. Nam je to uspelo. Za islandski nogomet smo se prepričali, da je v ekspanziji. Njihov prvak je potrdil, da zna tekmovati in ima določene izkušnje. Imamo pa jih tudi mi. Vemo, kaj je treba storiti. Ekipa deluje odlično na igrišču, imamo veliko igralcev v formi, kar nas izjemno veseli. Za napredovanje bo treba zadeti enkrat ali večkrat in tega smo sposobni. Imamo kvaliteto v napadu, da lahko odigramo boljše in izkoristimo priložnosti. Na pot gremo z velikim spoštovanjem do nasprotnika, a s prepričanjem v naše sposobnosti. V takšnih tekmah je potrebno imeti tudi kanček sreče, toda verjamem, da smo boljša ekipa,« meni športni direktor.
5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2