Članek
Spoznali igralno površino stadiona Kaplakriki, izdelali strategijo za sredino tekmo
PREDNOSTI NE BOMO BRANILI
Danes trening, jutri tekma
Foto: Drago Wernig
“Imamo prednost, ki pa je ne bomo branili,” je trenerjev napovednik nestrpno pričakovanega obračuna na stadionu Kaplakriki. V Hafnarfjördur, predmestje Reykjavika, smo se napotili iz vijol’čne baze v islandski prestolnici na trening v času tekme in preizkusili igralno površino.

“Želja je zmagati. Nasprotnika želimo prisiliti, da se ne bo igralo po njihovih željah, ampak po naših. Ne smemo dovoliti, da bi oni vodili ritem igre. Njihovo morebitno povečano agresivnost moramo umiriti, omejiti. Predvidevamo, da bodo vršili večji pritisk na različne načine. S prostimi streli od daleč, z več iskanja globine v igri. Z več tempa, a tudi njihovih prepoznavnih potez, kot so metanja iz avtov v kazenski prostor. V Ljudskem vrtu so bili zadržani, na domačem terenu, pa tudi zaradi zaostanka bodo najbrž bolj aktivni,” o scenariju predvidenega dogajanja v sredinem večeru pravi Darko Milanič.

Kakšno je stanje v ekipi?
“Pred potjo smo še imeli nekaj manjših težav zaradi posledic tega ritma zaporednih tekem, a ne gre za resnejše zaplete. Zadovoljen sem, kako fantje prestajajo to serijo. Rotacije so dosegle namen, da smo ohranili dovolj moči. Zaradi omenjenih težav je še treba počakati na dokončne kadrovske informacije, do tekme je še precej. S tem pa tudi dovolj časa za odločitev, kdo bo igral.”

Med odštevanjem do tekme je pozornost namenjena vsem podrobnostim. Tudi nižji temperaturi in kratki islandski noči v tem obdobju.
“Želeli smo ohraniti svoj ustaljen ritem dneva pred tekmo in na dan tekme. Zato smo organizirali potovanje, tako da pridemo v hotel do kosila in se po popoldanskem počitku odpravimo na trening. Nižje temperature ne bodo moteče, se bomo prilagodili. Kot tudi kratki noči. Verjamem, da bodo fantje ostali v običajnem ritmu in se dovolj naspali. Spanje je kot regeneracija, kot priprava na tekmo ključnega pomena.”

Podobno kot naša skladna mešanica izkušenj in mladosti, ki izpisuje novo vijol’čno poglavje. Z željo, da bi bil naslednji naslov Znova v skupinskem delu.
“Pred sezono smo rekli, da moramo imeti veliko potrpljenja na tej novi razvojni poti. Starejši igralci imajo ogromno izkušenj, mlajši jih še pridobivajo in se v različnih situacijah različno odzivajo. Veliko se pogovarjamo s fanti, dajemo jim spodbudo, samozavest in bomo skupaj premagali še to oviro. Imamo kvaliteto, zavedati se moramo kvalitete in gremo odločno v boj.”

FH Hafnarfjördur - NK Maribor. Sreda, 20:30. Žal brez TV-prenosa, le v spletnem za 7,99 EUR na livesports.is.
5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2