Članek
FH Hafnarfjördur - NK Maribor. Sreda, 20:30. Za skupinski del, za Evropo do decembra.
VRNITI SE, KAMOR SODIMO
Odštevanje do tekme. Po pripravah v domačem okolju in spoznavanju z igriščem na stadionu Kaplakriki, ki za evropske tekme sprejme 3200 gledalcev, še zadnji posveti v islandski vijol’čni bazi v Reykjaviku. Zvečer pa nazaj v Hafnarfjördur.

Slovenski prvak proti islandskemu za play-off Lige prvakov. V specifičnem okolju, toda z upoštevanjem vseh dejavnikov. Marwan Kabha: “Res je precejšnja vremenska sprememba, prišli smo z vročine, toda za igranje je boljše, če je hladneje. Naj bo vroče ali mrzlo, svetla in kratka ali dolga ter temačna noč, to ne spreminja naših načrtov. Prišli smo opravit svoje delo. V zadnjih dveh letih Maribor ni bil udeleženec skupinskega dela in zdaj želimo poskrbeti za vrnitev kluba, kamor sodi.”

Trenutek odločitve čakamo z golom prednosti, a z ustrezno mero previdnosti.
“Po prvi tekmi se boljše poznamo, dobro bomo pripravljeni. Kdor meni, da smo že z eno nogo v naslednjem krogu, se moti. Čaka nas še ena zahtevna tekma in tega se dobro zavedamo.”

Gostitelji so v zadnjem medijskem nastopu dejali, da niso pod pritiskom.
“To so bolj zgodbe za medije. Vsak, ki se profesionalno ukvarja z nogometom, si želi vedno zmagati. Tudi oni. Ne oziramo se na to, kaj pravijo. Vemo, kakšen je naš cilj. Pokazati kvaliteto, zmagati in se uvrstiti v naslednji krog.
Zmaga na prvi tekmi in v prvenstvu proti Rudarju je poskrbela za večjo samozavest. Pred dvobojem z Zrinjskim smo bili pod večjim pritiskom. Tedaj je bilo pomembno le to, da jih izločimo in nam je uspelo. Zdaj želimo narediti naslednji korak še z boljšo predstavo,” sporoča naš bojevnik s št. 8.

FH Hafnarfjördur - NK Maribor. Sreda, 20:30. Žal brez TV-prenosa v domovini, le v spletnem za 7,99 EUR na livesports.is.

Še informacija o sodnikih: sodili bodo Slovaki, kot glavni sodnik Peter Kralovič, pomočnika Miroslav Benko in Erik Weiss, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Jan Valašek.
5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2