Članek
Na današnji dan ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, nocoj tudi za Damjana in Zorana
NIKDAR NE BOMO POZABILI
2.8.2016. Bil je črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Udarilo je kot strela z jasnega neba in ustavilo življenje v vijol’čnem svetu. Šok, solze, tisoče vprašanj, zakaj... Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela člana vijol’čna družine. Na današnji dan, pred letom dni, sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta v prometni nesreči umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…

Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Soočiti smo se morali z neprijetnimi trenutki dan pred povratno tekmo proti Aberdeenu. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila. Ker so bile po tako šokantnem dogodku vse besede odveč, smo odpovedali novinarsko konferenco. Evropske tekme pa ne gre odpovedati in morali smo naprej. Misli je bilo treba preusmeriti k izvedbi vseh organizacijskih in tekmovalnih aktivnosti. Ekipi smo omogočili mir in osredotočenost med zaključnimi pripravami na tekmo ter bili naslednji dan skupaj na stadionu. Za zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana.

Uspelo nam je. Uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In tudi nocoj bomo šli na igrišče z dodatnim navdihom. Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Želimo pa obletnico boleče izgube počastiti z novim evropskim mejnikom.

Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!
5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2