Članek
Preklop na domače prizorišče, na krog št. 4. V nedeljo v Dravogradu.
EVROPSKI TRANS ZA DODATNO ENERGIJO
"Domače prvenstvo nam ne sme uiti iz misli"
Preklop z evropskega na domače prizorišče. Doslej smo to počeli dobro. 3 tekme, 3 zmage. Naslednji cilj je št. 4.

»Dejstvo je, da smo trenutno v evropskem transu, vemo pa, da nam domače prvenstvo ne sme uiti iz misli. Treba se bo dobro pripraviti in lotiti naslednjega izziva. Vroče bo v nedeljskem popoldnevu, ne bo takšnega ozračja kot na evropskih tekmah, vendar moramo vse to odmisliti, dati na stran. S psihološko trdnostjo in najboljšo ekipo, z vsemi zdravimi igralci ter brez poškodb, gremo v boj za nove 3 točke,« je trenerjev napovednik novega prvenstvenega obračuna.

Dvoboj proti novincu v ligi bo dvoboj proti ekipi, ki igra domače tekme v Dravogradu.
»Ustreza nam, da gremo na krajšo pot, kot da bi morali igrati v Kopru. Ob tem pa verjamem, da bomo imeli v Dravogradu mi več navijačev kot oni. Domači igralci ekipe Ankarana bi si seveda želeli igrati v Kopru ali kje v bližini, zagotovo jim ni prijetno, a so se privadili tudi na to okoliščino. Ogledal sem si vse 3 njihove dosedanje tekme, iz tekme v tekmo so bili boljši in zavedamo se, da se bo treba za zmago zelo potruditi. Z dobro regeneracijo in tempiranjem treningov ni prisotne utrujenosti, dobri rezultati nas peljejo naprej z dodatno energijo, tako da verjamem, da bomo uspešni,« o specifičnosti nedeljske preizkušnje pravi Matej Palčič.

S kom po nove točke?
»Igrali bodo tisti, za katere menim, da so najbolj primerni in nam lahko dajo najboljše odgovore na igrišču. Situacija, v kateri smo, pa nam mora dati energijo. Utrujenosti ni, miselno je stanje tako dobro, da ne dvomim, da bodo igralci dobro opravilii nalogo. Razumljivo je, da ni enostavno preklopiti, a je to nuja. Dobrodošlo je spoznanje, da imamo tekmo v nedeljo in s tem dodaten dan za priprave. Nasprotnik je nabral nekaj prvoligaških izkušenj, ekipa se je boljše spoznala skozi te 3 tekme. Imajo dodaten motiv, igrajo v nekoliko nevsakdanji postavitvi, zato bomo v napadu morali najti rešitve, kako jih prebiti. To pa bo mogoče le, če bomo imeli izvedbo na ustrezni ravni,« poudarja Darko Milanič.

Ankaran – Maribor. Nedelja, 16:50. V Dravogradu.
5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2