Članek
Ob koncu prestopnega roka prihod krilnega napadalca, člana izraelske reprezentance U-21
LIOR EINBROM IZ GENTA V LJUDSKI VRT
"Moje sanje so igrati Ligo prvakov in se boriti za trofeje."
Zadnje ure prestopnega roka so bile tudi vijol'čno obarvane. Z aktivnostjo na tržišču in prihodom novega člana. V nadaljevanju sezone v vijoličastem Lior Einbrom, 21-letni krilni napadalec. Izraelec s poreklom iz Etiopije (zato se v nekaterih zapisih pojavlja tudi Or Inbrom) je poleti iz Ashdoda prestopil v Gent, zdaj pa se iz Belgije preselil v Ljudski vrt.

»Do decembra nas čaka ogromno tekem in zaradi povečanega tekmovalnega ritma smo morali razširiti kader. Pridobili smo vrhunskega talenta, ki nam lahko zelo pomaga in prinese kvaliteto več v napadu. Ima značilnosti, ki jih ta ekipa nekoliko pogreša. To je igra na ena, je zelo hiter in upam, da bomo uživali v njegovih igrah,« je novinca v našem moštvu predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Mladi izraelski reprezentant se bo ekipi priključil po obeh kvalifikacijskih preizkušnjah. Danes se je selekcija U-21 pomerila z Azerbajdžanom, 5.9. pa še gostuje na Norveškem. Po podpisu pogodbe je dejal: »Zelo sem srečen, da se bom pridružil izjemnemu klubu, ki ga v Izraelu dobro poznamo. Zame je bilo veliko presenečenje, ko mi je agent sporočil, da imam možnost prestopa v Maribor. Takoj sem sprejel ponudbo. Moje sanje so igrati Ligo prvakov in se boriti za trofeje. Res sem vesel, saj Maribor poznam še iz časov, ko je Makriev prišel v moj klub, kjer sem odraščal. Vsi smo ga občudovali, bil je moj nogometni idol. Že od tistih časov vem veliko o Mariboru, še posebej pa potem, ko sta Sallalich in Kabha poskrbela, da se v Izraelu veliko govori o Mariboru. Upam, da bom nadaljeval dobro tradicijo izraelskih nogometašev v mojem novem klubu in komaj čakam tekme pred fantastičnimi navijači, Violami.«
24.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
58
Maribor
48
Domžale
43
Rudar
36
Celje
33
Gorica
27
Krško
23
Aluminij
18
Triglav
15
Ankaran Hrvatini
13