Članek
Navijači po vstopnice, ekipa pa z aktivnostmi po načrtu in z dodatno spodbudo
NEVERJETNA MOTIVACIJA
"Zadnji kadrovski spremembi za dodatno raznolikost v ekipi"
Foto: Drago Wernig
Popolna mobilizacija v mestu, s kolonami za komplete Lige prvakov. Popolna osredotočenost pa tudi v slačilnici, na aktivno delo v reprezentančnem premoru. Priprave potekajo nemoteno, jasno pa je, kaj prizori s prodajnih mest pomenijo ekipi.

»Res je neverjetno, kaj se dogaja z vstopnicami. Vsi bi želeli biti zraven. Lepo je videti, kaj pomeni ljudem ta uspeh. To je za nas neverjetna motivacija za delo v prihodnje in nam bo vlilo veliko energije,« opisuje Darko Milanič lov na vstopnice za tri spektakularne obračune v skupinskem delu.

Sezono bomo nadaljevali z razširjenim kadrom, z dvema novima igralcema. Enim, ki ga trener dobro pozna in novincem, katerega še čaka spoznavanje z našimi metodami dela.
»Z nami je spet Dare Vršič, zadovoljni smo s tem. Potrudili se bomo, da bo spet kmalu v formi, v kateri je bil lani. Skupaj z njim bomo delali na tem. Pozna zadeve in okolje. Ljudje so zelo veseli, da je tukaj. Upam, da se bo tako dobro počutil, kot se je še pred kratkim. Kar se tiče novega igralca, je jasno, da potrebujemo v moštvu različne značilnosti. Z Daretom smo dobili nekaj dodatnega, z novim nogometašem pa bomo dobili prodornost, igro ena na ena in hitrost. Ravno v tem smislu, da imamo ustrezno raznolikost v ekipi. Ko bo Einbrom prišel po reprezentančni akciji, bo sledilo hitro spoznavanje. Prepričan sem, da se bo hitro vključil, tako kot vsi, saj je slačilnica zdrava. Nikdar ni bilo težav s prilagajanjem.«

Načrt aktivnosti v tem obdobju je nekoliko drugačen. Ne bomo imeli običajnega dvotedenskega reprezentančnega premora, ampak bo v torek pokalna v Sežani (ob 16:00), v petek pa prvenstvena (ob 20:20 v Ljudskem vrtu proti Celju).
»Nenavadna situacija ob tem reprezentančnem premoru, ki pa smo jo zavestno sprejeli. Odločili smo se, da pokalno tekmo odigramo prej in brez reprezentantov, ki jih v Sežani še ne bo, saj kasneje prihaja serija, v kateri bo bistveno težje vključiti pokalno tekmo. Načrt je zato drugačen in podrejen najprej tej tekmi, potem vsem naslednjim. Fantje so se dobro odpočili, kar smo videli na prvem treningu, atmosfera je odlična. Naše misli so zdaj usmerjene samo v pokalno tekmo. V pokalnih dvobojih ne gre brez previdnosti, zato se moramo čim prej usmeriti k realnosti. Realnost pa je naš vsakdanjik. Tega, kar delamo danes, jutri več ne moremo popraviti. In to, kar smo delali v zadnjih dveh mesecih odlično, moramo zdaj nadaljevati.«
24.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
58
Maribor
48
Domžale
43
Rudar
36
Celje
33
Gorica
27
Krško
23
Aluminij
18
Triglav
15
Ankaran Hrvatini
13