Članek
Mitja Viler po izjemnem klubskem začetku sezone še do prvega reprezentančnega nastopa
VERJAMEM, DA JE BILO ZASLUŽENO
"V uspešnem klubskem poletju dosegel svoj naslednji cilj"
Foto: Drago Wernig
Petkov program v Ljudskem vrtu v znamenju dveh treningov, med našimi udeleženci reprezentančnih akcij pa smo zabeležili dva nastopa. Najprej je Martin Kramarič odigral vseh 90 minut ob zmagi selekcije U-21 v kvalifikacijskem dvoboju z Luksemburgom v Ajdovščini (3:1), nato pa smo v Trnavi dobili novega igralca v majici z državnim grbom. Mitja Viler, ki je bil pred tem 7x povabljen na zbor, a ni dobil priložnosti, je dočakal debitantski nastop.

Novo povabilo je sprejel kot veliko čast in obvezo. Na zbor je odšel z željo, da si izbori mesto tudi v ekipi in ostane v tekmovalnem ritmu. Premiera se je zgodila, ko je vstopil v igro v 9. minuti, po poškodbi Jokića. »V tem zame zelo uspešnem klubskem poletju sem dosegel svoj naslednji cilj. Ob prvem reprezentančnem nastopu sem bil poln adrenalina in bi lahko igral še naprej, vendar je žal poraz uničil tisto večje zadovoljstvo. Verjamem pa, da sem pokazal, da si zaslužim mesto v reprezentanci,« je nov mejnik in slovaško izkušnjo opisal naš prvi izbor ob levi stranski črti.

Še tekma proti Litvi, od torka pa je nazaj v družbi klubskih soigralcev, s katerimi se je poslovil po uspešno oddelanem derbiju, ki ga je opisal kot trdo tekmo, v kateri bi mi lahko kakšno priložnost boljše izkoristili, a je bil na koncu rezultat pravičen. Ob vrnitvi novih motivov ne bo manjkalo.
»Če bi nam pred začetkom sezone kdo predstavil, da bomo v tem obdobju izgledali tako, mu ne bi verjeli. Po premoru si bodo tekme sledile ena za drugo, mi pa imamo dovolj širok kader za vsa tekmovanja, ki je zdaj še povečan. Liga prvakov bo vsem skupaj dodatna motivacija, da se bo treniralo še bolje.«
24.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
58
Maribor
48
Domžale
43
Rudar
36
Celje
33
Gorica
27
Krško
23
Aluminij
18
Triglav
15
Ankaran Hrvatini
13