Članek
Trener in kapetan o dogajanju, pri katerem je zmanjkalo natančnejših zaključkov
KAR JE ŠLO MIMO, NAJ GRE V SREDO - NOTER
Marcos Tavares: "Imeli smo priložnosti, se borili do zadnje sekunde"
Foto: Drago Wernig
»Videlo se je, da po vmesni odsotnosti reprezentantov še nismo v pravi zgodbi, ko manjka tisti pravi tekmovalni ritem. Manjkalo nam je hitrosti, natančnejše igre, natančnejših zaključkov. Prometa je bilo ogromno. Predvsem v drugem polčasu smo imeli precej situacij, ki bi jih ob malo boljšem dnevu morali izkoristiti,« je trenerjev komentar petkovega dvoboja v Ljudskem vrtu.

Za zadetek, ki bi prinesel 3 točke, se ni izšlo. Načrte je v pomembnih trenutkih prekrižala tudi poškodba po zadnji opravljeni menjavi.
»Res zelo nenavadna situacija, ko sem želel z menjavami dodati ritem in narediti totalno ofenzivo. Po opravljenih menjavah smo imeli na igrišču 5 napadalcev, z dvema zelo napadalno usmerjenima vezistoma. Pri prvem udarcu pa se je zgodila poškodba Vršiča. Škoda, ker nas je to ustavilo. Prepričan sem, da bi bili še nevarnejši kot potem, ko smo bili blizu, da bi zadeli, s precej priložnostmi še v zadnjih sekundah,« je o nepredvidenem zapletu dejal Darko Milanič.

Kaj o soočenju s Celjani pravi Marcos Tavares?
»Škoda, da je ostalo 0:0. Imeli smo priložnosti, se borili do zadnje sekunde. Z igralcem manj v končnici je bilo težje, a smo še vedno bili pred njihovim vratarjem. Dobro smo odigrali, zmanjkal je le gol. Upam, da bomo v sredo uspešnejši. Da bodo od teh žog, ki so šle mimo, nekaj šlo v gol.«

Scenarij, ki ga takoj sprejmemo. Od petkovega večera/sobotnega jutra pa zdaj popolna usmeritev k spektaklu, ki nas čaka v sredo.
»To je tisto, kar smo si želeli. Smo v največjem tekmovanju, čaka nas največja tekma v letu. Počakali bomo še na zadnje informacije o Spartaku z njihove sobotne prvenstvene tekme, se temeljito pripravili in šli na igrišče z neizmerno željo. Skupaj z navijači bomo vse naredili, da začnemo Ligo prvakov z dobrim rezultatom. Z zmago.«
36.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
80
Maribor
80
Domžale
73
Rudar
50
Celje
50
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
28
Ankaran Hrvatini
26