Članek
Dvojni program v sredo začenja selekcija U-19
DODATEN MOTIV NI POTREBEN
Lovro Grajfoner: Bolj zbrano in samozavestno kot v Lendavi
Foto: vidrihmiha.si
Pot v Liverpool je pokvaril zaplet z okvaro letala. Odhod je bil tako preložen za osem ur, dvojni program pa v sredo prvi začenjajo igralci selekcije U-19. S tekmo 4. kroga Uefa Youth League, 7 ur in 15 minut pred spektaklom na Anfieldu. Ob 13:30 (12:30 po lokalnem času) na stadionu moštva Tranmere Rovers FC.

Trener mladinske ekipe Muamer Vugdalić si ob novem soočenju proti Liverpoolu želi ugodnejšega rezultata kot na prvi tekmi v Lendavi, ki se je končala z zmago Angležev s 4:1: "Želimo odigrati dobro tekmo. Glede na prejšnjo izkušnjo želimo storiti čim manj napak, ki jih ekipa, kot je Liverpool, zna kaznovati. Tekmeca poznamo, dobro smo ga analizirali. Z naše strani imamo težave zaradi dveh kaznovanih igralcev, Hodžića in Matka, poškodovan je Štor. Ampak tukaj so drugi, ki bodo iskali svojo priložnost. Upamo, da bomo naredili manj napak kot na domači tekmi in da bo rezultat ugodnejši. Opažam, da fantje že dolgo časa govorijo in razmišljajo o tej tekmi. Prepričan sem, da se bodo predstavili v dobri luči. Dodatna motivacija ni potrebna. Fantje vedo, da gredo v Anglijo, ki je v tej kategoriji pred dnevi postala svetovni prvak, v svojih vrstah imajo najboljšega strelca tekmovanja. Mislim, da večje motivacije ne rabijo."

O razmišljanju igralcev Lovro Grajfoner, ki verjame, da lahko naši upi na gostovanju poskrbijo za večji odpor: "Menim, da lahko iztržimo pozitiven rezultat. Pogledali smo si prvo tekmo iz Lendave in preučili njihovo igro. Vemo, kje so njihove slabosti in kaj delajo dobro. Sanje vsakega mladega nogometaša so, da igra proti takšnim ekipam, kot je Liverpool. Kot smo videli na prvi tekmi, so zelo čvrsta ekipa. Prvi polčas tekme v Lendavi smo odigrali boljše od drugega, ko smo s svojimi napakami privedli do zadetkov. Zdaj mora biti zgodba drugačna, z našo bolj samozavestno in zbrano igro."
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7