Članek
Vijol'čna pot nas iz Liverpoola pelje v Krško: krog št. 15, sobota, 20:20
NEKAJ ROŠAD, A LE PRISILJENIH
Gregor Bajde: "Pomembna je prava miselnost, ob ekipni tudi posamična priprava"
Foto: Drago Wernig
Dnevi potovanja se nadaljujejo. Po nočno/jutranji vrnitvi domov je bila na vrsti četrtkova popoldanska regeneracija, v petek pa že trening s pripravo na novo preizkušnjo in odhod na naslednje gostovanje. Vijol'čna pot nas iz Liverpoola pelje v Krško.

»Ta tekma nam bo velik izziv, saj želimo nadaljevati z zmagovitim prvenstvenim nizom. Čeprav je res malo časa od pristanka v Mariboru do nove tekme, je treba na zahtevnem gostovanju poskrbeti za odlično predstavo,« Darko Milanič o kratkem premoru po izkušnji z Anfielda in takojšnji preusmeritvi nazaj k domačemu ligaškemu tekmovanju.

Specifičnost gostovanja v sredo je zahtevala večje prilagajanje, v soboto se obeta izvedba v drugačni postavitvi.
»Bolj kot postavitev je pomembna strategija, izmenjalo se je že več idej, po kakšni odločitvi poseči. Zdaj bomo zagotovo mi tisti, ki bomo v tej tekmi več napadali. Najbolj pa bo pomembno, kateri igralci bodo na voljo.«

Bo veliko rošad?
»Nekaj jih bo, prisiljenih. Ker so nekateri fantje začutili težave po tekmi v Liverpoolu, bomo videli, ali bo v tem hitrem ritmu dovolj časa, da jih odpravimo. Največ dilem je v obrambni vrsti, vprašljiva sta Šuler in Milec. Pri štoperjih smo nekako razdeljevali minute in se prebijali skozi sezono, za desno stran je Palčič povsem pripravljen. Priključili pa bomo tudi Uskokovića, ki nekaj časa ni dobival priložnosti,« v napovedniku pravi trener.

Krog št. 15 v Krškem, dosedanji uspešni postaji. Na štirih gostovanjih v prejšnjih dveh sezonah smo zabeležili tri zmage in en remi. Gregor Bajde o preklopu z Anfielda na Krško: »To je realnost slovenske lige. Zagotovo je največje doživetje igranje evropskih tekem, je pa Krško kraj s pravim nogometnim ozračjem, kjer je lepo igrati, tako da verjamem, da bo tako tudi tokrat. Pomembna je prava miselnost, ob ekipni tudi posamična priprava. Zadnjo tekmo v domačem prvenstvu proti Domžalam smo dobro odigrali, verjamem, da bomo uspešni tudi sedaj. Vloga favorita je na naši strani, kar pa bo treba potrditi na igrišču. Ne dvomim, da bomo aktivnejša ekipa, z več priložnostmi. In tista, ki bo šla z igrišča s tremi točkami.«
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7