Članek
Luka Uskoković je 28. igralec, ki je dobil priložnost v letošnji sezoni
ZAUPANJE MOTIV IN SAMOZAVEST
"Ob trenerskih mi veliko pomagajo tudi nasveti Šulerja in Rajčevića"
Foto: Drago Wernig
Najvišja zmaga v letošnji sezoni je prinesla priložnost tudi za debitantski nastop. Prvič letos in skupaj drugič (premiero je imel v 33. krogu prejšnje sezone proti Aluminiju) je po vmesnih pripravljalnih preizkušnjah na uradni tekmi igral Luka Uskoković.

“Odlična otvoritev tekme, s tremi goli v trinajstih minutah je seveda neprimerno olajšala nadaljevanje tekme. Potem je bilo lažje igrati in prišla je do izraza kvaliteta, ki jo moštvo premore. Ne glede na vmesno zahtevno preizkušnjo v Liverpoolu so se fantje odlično odzvali,” o uspešno oddelanem krogu št. 15 pravi 21-letni branilec.

Hitro vodstvo ni uspavalo ekipe, s polno zbranostjo se je igralo do zaključka dvoboja v Krškem.
“Želja je bila močno izražena, opazna pri vsakem posamezniku. Želelo se je zabiti čim več golov, to je vedno dodatnega pomena za samozavest. Končnih 5:0 je odličen dosežek, ob tem pa tudi imenitna popotnica za derbija, ki sledita.”

Vikend za dolg spomin je bil tudi za dosedanjega mladega črnogorskega reprezentanta. Najprej je izvedel, da bo na seznamu potnikov v Krško, potem pa dočakal tudi prvi nastop v letošnji sezoni.
“Občutek je fenomenalen. Hvala trenerju, vsem v strokovnem vodstvu za ponujeno priložnost. Zaupnica pomeni motiv in dodatno samozavest. To mi veliko pomeni in vsakič, ko bom dobil priložnost, bom skušal minute na igrišču izkoristiti na najboljši način. Zavzeto treniram, ob trenerskih mi veliko pomagajo tudi nasveti Šulerja in Rajčevića že na treningih, tako da je lažje igrati tudi na tekmi.”
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7