Članek
Ekipa se pripravlja na zaporedna derbija in zahteven cikel osmih tekem, ki sledi v finišu jeseni
USTREZA NAM BREZ PREMORA
Matej Palčič ob ponovnem nastopu prispeval delež v Krškem
Foto: Drago Wernig
Tokrat ni klasičnega 14-dnevnega premora, čeprav imamo na reprezentančnih akcijah 3 igralce. Valon Ahmedi je dobil povabilo v albansko, Martin Kramarič v mlado slovensko, Or Inbrom pa v mlado izraelsko izbrano vrsto.

“Vsi trije so že na reprezentančnih akcijah in jih v soboto nimamo na voljo, a nam zaradi celotne ekipe ustreza, da nimamo daljšega premora brez tekme. Med letom jih je ogromno, razumljivo je, da imaš ob uspehih več reprezentantov in nas vsako povabilo razveseli. Vendar so tam v drugi zgodbi in jih je potem treba vračati nazaj v klubski ritem. Zato se zdaj ne pripravljamo samo na pokalni derbi, ampak tudi na ritem, ki prihaja. Treba bo zadržati mentalno svežino. Doslej nam je uspevalo izredno dobro in mora nam tudi v zahtevnem ciklu zadnjih osmih tekem,” o aktivnostih v tem tednu Darko Milanič.

Marko Šuler in Martin Milec nista šla v Krško, Jean-Claude Billong je med tekmo odšepal z igrišča. Kakšno je njihovo trenutno stanje?
“Šuler je okreval do te mere, da se je že priključil ekipi, Milec in Billong pa še nista. Prav tako kot Zahović in Šme, ki še dolgo ostajata izven seznama kandidatov za nastop.”

Prvenstvo bo mirovalo do nestrpno pričakovanega derbija 17.11. v Ljudskem vrtu (predprodaja vstopnic že poteka, splača se pohiteti), najprej pa nas čaka prvih 90 minut pokalnega četrtfinala z derbijem v Ljubljani (sobota, 17:15).
“Fantje so v zelo dobrem trenutku, tekma bo dobrodošla. Vmes so nas kdaj ti reprezentančni premori presekali, zdaj bomo zadržali osredotočenost. Kot na vsakega tekmeca se bomo pozorno, temeljito pripravili. Želimo ostati razigrani in skozi zbranost, motivacijo nadaljevati z igrami na visokem nivoju.”
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7