Članek
Še preostali vtisi z najuspešnejšega gostovanja v skupinskem delu
POTRDITEV, DA SODIMO SEM
Marko Šuler: "Ta tekma me je spomnila na tisto proti Schalkeju v Nemčiji"
Foto: Drago Wernig
Naj bo najuspešnejše gostovanje doslej, so v napovedniku pred dvobojem v Moskvi izpostavili trener in igralci. In je bilo najuspešnejše. Rezultatsko in po celotnem vtisu, v različnih pogledih. Tukaj so še vtisi z igrišča.

Marcos Tavares je poskrbel za novo v nizu prefinjenih akcij in prispeval asistenco, ko je našel neoviranega Jasmina Mešanovića: “Videl sem Vršiča za sodelovanje, potem pa Mešanovića pred golom. Zaslužili smo si ta gol, ampak težko se je znebiti občutka, da bi lahko tudi zmagali. Če bi igrali še 5, 10 minut, bi lahko poskrbeli tudi za popoln preobrat. Ekipa je bila fenomenalna, se pofajtala, igrala odlično. Kar je trener zahteval od nas, smo uresničili. Za nami je nova, zelo dobra izkušnja in potrditev, da zmoremo. Ob tem pa še posebej veseli ugotovitev, da rastemo kot ekipa in gremo naprej z novimi motivi.”

Tudi Marko Šuler je izpostavil tisti občutek, da bi lahko vzeli vse 3 točke. Ob opravljenem delu v obrambi so ga milimetri ločili še do napadalnega učinka. Če bi žoga pri njegovem udarcu namesto vratnice zadela mrežo, bi razplet lahko bil drugačen. “Bilo je še veliko do konca tekme, težko je reči, kaj bi se še dogajalo. Vse smo izpeljali, kot je treba, tisto nekaj, ko rabiš še kanček sreče, nam pač ni bilo namenjeno. Bolj mi je žal tistega prejetega gola. Ko te nekdo izigra, mu lahko le čestitaš. Ta gol pa je bil takšen, ki bi ga bilo mogoče preprečiti. Nekako me je ta tekma spomnila na tisto proti Schalkeju v Nemčiji. Je uspeh, a ostajajo mešani občutki. Zadeli smo, se vrnili, so pa nam bile ponujene tri točke, ki jih, žal, nismo vzeli. V vsakem primeru pa smo dobili novo potrditev, da lahko tekmujemo in da sodimo sem.”

Kako je drugih 1:1 proti Spartaku v skupinskem delu doživel Damjan Bohar: “Vrnili smo se po zaostanku, kar ni enostavno že na domačem igrišču, kaj šele v gosteh. Prišli smo z žogo v gol, Meša je zabil kot že tolikokrat doslej. Imel sem občutek že v prvem polčasu, da nam ne morejo narediti kaj nevarnejšega, razen po kakšni naši napaki. In da bi mi z uspešnejšo zadnjo podajo lahko zadeli že prej. Ni pa dvoma, da smo poskrbeli za novo veliko predstavo. Velik dosežek nam je uspel že z uvrstitvijo v Ligo prvakov, v petih tekmah smo pokazali, da smo si to povsem zaslužili. Verjamem, da bomo tudi v šesti na visokem nivoju. Vsaka preizkušnja v tem tekmovanju pomeni velik motiv, zdaj pa bomo dodatnega za dvoboj s Sevillo poiskali v lovu na klubski rekord po številu osvojenih točk v skupinskem delu.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23