Članek
Posebnost sobotne tekme v Celju: je skupaj 26. in zadnja v gosteh v letu 2017
ZDAJ ŠTEJE TUDI OSEBNA MOTIVACIJA
Po uspešni moskovski misiji zdaj navodila z razčlenjevanjem celjskih tekmecev
Foto: Drago Wernig
Regeneracija, preklop misli z evropskih na domače obveznosti. Zgodba, ki se ponavlja vso jesen. Tudi v tem tednu ni bilo nič drugače in s petkovo videoanalizo igre nasprotnika je ekipa že povsem pri naslednji tekmi.

“V tej fazi je zdaj treba aktivirati vse moči, ki jih imamo. Zdaj prihaja v ospredje tudi dodaten pomen osebne motivacije, predvsem pa moramo potrjevati, kar pravimo. Da smo močni kot skupina. Za nami je zahtevna tekma Lige prvakov, pred tem derbi. Zagotovo bo treba poseči po kakšni novi moči, a vse s ciljem, da bi bili zelo močni. Igrali bodo tisti, za katere menim, da bodo najbolj primerni,” poudarja Darko Milanič v napovedniku novega izziva.

Med tistimi, ki ne bodo mogli prispevati deleža v boju za nove točke, je poleg poškodovanih (Aleksander Rajčević, Luka Zahović, Denis Šme) tudi Marwan Kabha. Manjkal bo zaradi štirih rumenih kartonov.
“Njemu bo ta premor prišel prav, da odpravi manjšo poškodbo in bo nared za jesenski finiš. Obe zadnji tekmi je odigral, kot je treba. Bil je tisti stari Marwan, katerega smo nekaj časa pogrešali. Ker ga ni, moramo nekoliko spremeniti načrte.”

Posebnost sobotne tekme: je skupaj 26. in zadnja v gosteh v letu 2017.
“Ta razdalja je v primerjavi z drugimi minimalna. Osebno me potovanja ne motijo, čas za pripravo na naslednjo tekmo je sicer krajši, a smo se vsi skupaj že privadili. Ob skrbi za ustrezen počitek med serijo tekem se ukvarjamo bolj s taktično in psihološko pripravo. Treningi so prilagojeni naporom, večje obremenitve imajo tisti, ki manj igrajo.”

Kako nad Celjane?
“Pri novem trenerju se je strategija branjenja in napadanja spremenila, želijo biti drugačni kot so bili prej. To je bilo opazno že na naši prvi medsebojni tekmi, zdaj so več časa skupaj in so boljše sprejeli trenerjeve zamisli. To pa ne spreminja naših načrtov. Namen je najti pomanjkljivosti, se prilagoditi zahtevam in jih premagati. Štajerski derbi je zmeraj zanimiv, predvsem tekme v Celju so posebne. Znajo biti enostavne ali zelo zapletene. Naredili bomo vse, da bi si tokrat olajšali nalogo.”

Celje vs Maribor. Sobota, 20:20.35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23