Članek
Aleks Pihler v zadnjem napovedniku gostovanja v Celju
OSTATI NA NAŠEM NIVOJU
"Zavedamo se, da je prvenstvo prioriteta in tako se obnašamo"
Foto: Drago Wernig
Iz Otkrytiye Arene v celjsko Areno. Priprave na naslednjo tekmo so bile po vrnitvi iz Moskve kratke, a kot vedno temeljite.

»Ne sme nam biti težko opravljati te preklope. Zavedamo se, da je prvenstvo prioriteta in tako se obnašamo. Vsaka točka je zelo pomembna, motivacije ne sme manjkati. Seveda je razumljivo, da Liga prvakov prinaša posebne občutke, ki nastanejo ob vsaki odigrani tekmi. Je pa pomembno, da te nove izkušnje, ki jih pridobivamo, uspešno izkoriščamo v domačih dvobojih. Po takšni tekmi, kot smo jo odigrali v Moskvi, je samozavest le še večja in verjamem, da bomo v Celju to potrdili z novo dobro predstavo,« pravi pred tekmo kroga št. 17 Aleks Pihler.

Prvi medsebojni obračun v uvodni četrtini prvenstva se je končal brez golov. Zdaj bo želja zatresti celjsko mrežo in priti do polnega izkupička.
»Tudi če bi razplet bil drugačen, bi se dobro pripravili na tekmo. Vemo, da imajo Celjani jasno zastavljeno strategijo. Niso naivna ekipa, niso pa osredotočeni le na branjenje svojih vrat. Imajo željo po igri, kombinatoriki in dovolijo nekaj več prostora, tako da se obeta zanimiva tekma. Preostale podrobnosti o našem načrtu pa bomo pustili zase.«

Po petih zaporednih zmagah v prvenstvu smo sami zasedli vrh lestvice, eden izmed ciljev je tukaj tudi ostati.
»Po odlični seriji in uspešni tekmi proti Spartaku smo v dobrem trenutku. Imamo odlično izhodišče, s tremi točkami prednosti in potrudili se bomo, da bi jih v preostalih tekmah do konca jesenskega dela osvojili čim več. Če je mogoče, kar - vse. Smo na dobri poti, v boljšem položaju od tekmecev, seveda pa še to nič ne pomeni. Dobro je, da smo v prednosti, ki pa ne pomeni, da nas čaka kaj lažja naloga na igrišču. Ostati moramo na tistem našem nivoju, vse bo odvisno od naše igre. Gremo v Celje po zmago!«

Sobota, 20:20. Celje vs Maribor.
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23