Članek
Trenerjev komentar ob prvem prvenstvenem porazu
NI OČITKOV, NE BO POSLEDIC
Valon Ahmedi je znova dobil priložnost
Foto: Drago Wernig
Tudi to se je moralo zgoditi. Končana je serija nepremagljivosti v PLTS, v nenavadni tekmi v Celju prvi prvenstveni poraz v letošnji sezoni.

Napad na napad, brez želenega zaključka. Celjani pa iz dveh udarcev v 2. polčasu do dveh golov. »Neverjetno. To je ena izmed tistih tekem, ko fantom nimam očitati česa drugega kot to, da niso zadeli večkrat od tekmecev. Z našimi zamislimi smo jih onemogočili, a je nogomet, žal, nepredvidljiv in nismo bili nagrajeni za trud. Manjkal je naš gol, da bi se vse obrnilo v pravo smer,« je trenerjev opis sobotne izkušnje.

»Odigrali smo dobro, od prve minute bili osredotočeni. Nismo imeli le nadzora nad igro, ampak smo odigrali res dobro tekmo. Ob polčasu smo se dogovorili, da skušamo čim prej zabiti. Zgodilo pa se je, žal, obratno in potem so se zadeve glede poteka tekme spremenile. Nasprotnik je bil pred svojimi vrati, mi smo jurišali, si ustvarjali priložnosti. A se je nasprotnik še vedno reševal in se uspel na koncu rešiti. Pri tem pa imel tudi nekaj sreče.«

Ne glede na vmesnih 11 evropskih izzivov smo prvič ostali brez točk v 17. ligaškem krogu.
»Zelo sem zadovoljen s tem nizom, dolgo je trajal. Škoda, da se je prekinil. Še posebej mi je žal razpleta, saj si po prikazanem nismo zaslužili poraza. Ne bo pa pustil večjih posledic. Opazno je, da smo še vedno v dobrem stanju. Podoba na igrišču je imela rep in glavo, dovolj bo moči za uspešen finiš. Naredili bomo vse, da v pokalnem derbiju nadoknadimo zaostanek. Potem pa zmagamo v preostalih dveh prvenstvenih tekmah,« Darko Milanič ob pogledu na novembrsko/decembrski zaključek.

Najprej torej lov na pokalni polfinale. Ljudski vrt, sreda, 20:15. Maribor vs Olimpija. Ni še konec.
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23