Članek
Marwan Kabha o sporočilu slačilnice in lovu na preobrat v pokalnem derbiju
ČE SO ONI, LAHKO TUDI MI
"Klubska miselnost je dobro znana - ni predaje! Nikdar in v nobeni situaciji"
Foto: Drago Wernig
Derbi tretjič. In ob zaključku novembrske trilogije situacija, v kateri se redko znajdemo. V boju za pokalni polfinale lovimo 3 gole zaostanka.

“Tudi sam se ne spomnim, če sem že kdaj čakal tekmo s takšnim izhodiščem. Zagotovo še ne. Naš namen je jasen, moramo igrati kot smo v prvenstvenem derbiju. Agresivno od prve, z veliko količino teka do zadnje minute. Vmes pa ustvarjalno, učinkovito. Če so nas oni doma lahko premagali 3:0, potem zmoremo tudi mi to na našem igrišču. Pred našimi navijači. Klubska miselnost je dobro znana - ni predaje! Nikdar in v nobeni situaciji,” v pričakovanju povratnega četrtfinalnega dvoboja z Olimpijo pravi Marwan Kabha.

Ponovitev scenarija prvenstvenega derbija, ko smo zatresli ljubljansko mrežo že v 6. minuti, bi bila v veliko pomoč...
“Če zadenemo v prvih petnajstih minutah, bi bilo odlično. Ampak tudi če nam ne bi uspelo, moramo vztrajati do konca. Goli padajo tudi po 80. minuti. 
Skušali bomo storiti vse, da bi se uvrstili v polfinale. Imamo uspešno sezono in želimo osvojiti vse. Moramo pa igrati kot ekipa, se potruditi po najboljših močeh. Le tako ne bomo dobili gola in bomo lahko nadoknadili zaostanek.”

Izraelski reprezentant je vmes izpustil sobotno tekmo v Celju. Dodaten odmor je izkoristil za osvežitev in pripravo na jesenski finiš štirih domačih tekem.
“Sem v dobrem stanju. Ker nisem smel igrati, sem dobil priložnost za počitek. Za nami je ogromno tekem in zdaj se vračam z novo energijo. Za derbi dodaten motiv ni potreben, zdaj pa je velik izziv želja po dokazovanju, da lahko tudi po 0:3 pridemo do napredovanja. Verjamemo!”

Maribor vs Olimpija. Ljudski vrt, sreda, 20:15.
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23