Članek
Odločno v derbi: da bi zadeli prvi in večkrat
PO RECEPTU PRVENSTVENEGA
Dare Vršič: z dovolj vztrajnosti v iskanje poti do LJ mreže
Foto: Drago Wernig
Četrtfinale pokala, drugi del. Izziv je velik, čaka nas lov na -3. Je misija uresničljiva?

Trener v opisu zaključnega dela priprav na podvig v pokalnem derbiju: “Glede na to, koliko tekem je za nami in kako zgoščen ritem imamo, je priprava usmerjena v pogovore. Tudi posamične, z manj treninga, ker smo v takšni fazi. Ostali bomo pri strategiji, ki nam je prinesla uspeh na derbiju v prvenstvu.”

“Na puno” je edina opcija, preračunljivosti ne bo. A to ne pomeni, da bo prvi ukaz vsi v napad.
“Verjamemo, da bomo zadeli prvi in večkrat. Da lahko nadoknadimo zaostanek. Ampak brezglavo napadanje ne pride v poštev. Obnašanje mora biti takšno, da igramo moštveno, preudarno. Potrebujemo psihološki in taktični pristop kot v prvenstvenem derbiju.”

S kom po preobrat?
“Glede postave je ostalo še nekaj časa za razmislek. Odločitev o najprimernejših kandidatih bom tokrat sprejel na dan tekme. Kroji pa sestavo začetne enajsterice tudi spoznanje, da imamo nekaj manjših težav s poškodbami in boleznimi.”

To bo že tretji novembrski derbi. Neznank med moštvoma ni, posebno taktično presenečenje je težko pripraviti.
Darko Milanič v zaključnem napovedniku: “Glede strategije verjamem, da bodo tekmeci ubrali enako pot kot doslej. Enajsterica pa je tudi pri njih odvisna od nekaterih manjših težav. Mi bomo skušali na svoj način obrniti rezultat in priti do napredovanja. Zavedamo se, da potrebujemo učinkovitost, ki je manjkala na nekaterih zadnjih tekmah. Veliko časa namenjamo odpravljanju pomanjkljivosti in bomo vztrajni pri tem, da bi bili uspešnejši pri zaključkih. Nedvomno pa na izkoristek priložnosti vpliva tudi spoznanje, da odzivi niso več tako sproščeni in gibanja mehkejša zaradi vmesnih obremenitev. Če bi bili bolj sveži in z manj tekmami, bi bilo drugače. Ob tem, da včasih posegamo po napačnih odločitvah ob zadnjih podajah tudi zaradi opazne želje, da bi bili všečni.”

Maribor vs Olimpija. Ljudski vrt, sreda, 20:15.
18.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
40
Domžale
31
Rudar
29
Celje
24
Gorica
23
Krško
19
Aluminij
16
Triglav
14
Ankaran Hrvatini
8