Članek
S trenerjem o razpletu in zapletih pokalnega četrtfinala
IZ ŽELJE PO POVIŠANJU - IZENAČENJE
Luka Uskoković s pozitivno oceno za debitantski nastop v prvi enajsterici
Foto: Drago Wernig
Pokalna misija je zaključena. Zaostanek je bil prevelik, po obetavnem začetku je izenačenje pred koncem prvega polčasa pomenilo, da več ne moremo do polfinala.

“Napovedi pred tekmo, da verjamemo v preobrat, smo uresničili. Šli smo odločno v tekmo in hitro povedli, Bajde je zadel po lepi akciji. Vse je šlo po načrtu do trenutka, ko smo iz naše prekinitve, po kotu bili nepazljivi in nam je nasprotnik izpeljal protinapad. Oziroma je bila želja po tem, da bi pred odmorom zadeli še drugič, premočno izražena. Potem nas je tisti zadetek oddaljil od napredovanja, razlika je bila prevelika. Pred koncem tekme smo ostali še z igralcem manj in se ni izšlo,” je trenerjev opis povratnega pokalnega derbija.

Tokrat smo se morali soočiti tudi z dodatnimi težavami. Med tekmo smo ostali brez Mešanovića, pred začetnim sodniškim žvižgom pa brez Šulerja in Obradovića.
“Novice o stanju Mešanovića so res neprijetne. Slabo je kazalo že ob njegovem odhodu z igrišča, ko smo ga ob spoznanju, da je bil udarec močan, poslali v bolnišnico. Čakajo nas tri zelo pomembne tekme in to bo zdaj za nas velik primanjkljaj. Obradovića je ustavil aduktor in ga prav tako čaka premor, Šulerja pa želodčne težave. Upamo, da bo do sobote sposoben za igro. Ob tem pa moram omeniti, da se je Uskoković ob ponujeni priložnosti predstavil zelo dobro.”

Vrste se redčijo, napori stopnjujejo. Vremenske razmere bodo zdaj le še dodatno otežile pogoje za igro, toda treba bo poiskati dovolj moči za zaključnih 270 minut.
“Najpomembnejša je zdaj naslednja tekma z Gorico. Morali bomo aktivirati vse moči, ki jih imamo, potrebovali bomo tudi podporo s tribune. Točke bodo zelo pomembne, smo pa v pozni fazi tekmovanja in po vseh obremenitvah nekateri fantje že kažejo znake utrujenosti. Toda veseli spoznanje, da je morala visoka. V prvenstvenem derbiju, v Moskvi in tudi v delih tekme v Celju ali pa v tem pokalnem derbiju je bilo opaznih precej pozitivnih zadev. To kvaliteto moramo spet pokazati že v soboto in verjamem, da zmoremo."
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23