Članek
Mitja Viler o prilagajanju ekipe na zaključne dneve jesenskega dela sezone
SEŠTEVATI, NE ODŠTEVATI
"Oni pridejo spočiti, mi pa smo med tednom rili 90 minut po težkem terenu"
Foto: Drago Wernig
Jutri smo spet v Ljudskem vrtu. Pa v sredo. In prihodnjo nedeljo. Ritem je neizprosen, nadaljujemo po predvidenem sporedu in zaključujemo drugo četrtino prvenstva. Naslednji gostje so nogometaši Gorice.

“Velik izziv, zagotovo bo zahtevna tekma. Oni pridejo spočiti, mi pa smo med tednom rili 90 minut po težkem terenu. Kot je dejal trener, v tem finišu in ob vseh obveznostih, ki smo jih imeli v dosedanjem delu sezone, je dodatnega pomena razporejanje moči, skrb za počitek. Manj smo trenirali, da bi ostalo dovolj svežine za tekmo. Vemo, kaj je treba storiti in kako pomembne bi bile 3 točke,” pravi Mitja Viler med kratkimi pripravami na sobotni dvoboj 18. kroga.

Ob pogledu proti zaključku sezone ne moremo mimo pogleda v nebo. Brez prilagajanja ne gre, v četrtek se je ekipa preselila na umetno travo, petkove aktivnosti po videoanalizi nasprotnika so potekale na pomožnem igrišču. Glavni teren bo ostal nedotaknjen do tekme.
“S koledarjem je naneslo, da imamo 4 zaporedne tekme doma. Igrišče je v fenomenalnem stanju, glede na trenutne vremenske razmere. Upamo, da bo zdržalo še teh 270 minut. Tekme si hitro sledijo, ne smemo pa pomisliti, da smo že pred koncem in odštevati dneve, ampak seštevati točke. Ne smemo pa kreniti po zmago nepremišljeno. Treba bo igrati preudarno in se prilagoditi pogojem.”

Maribor vs Gorica. Ljudski vrt, sobota, 20:20.
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23