Članek
Tekma proti Gorici je zdaj za nas najpomembnejša tekma tega dela. Ljudski vrt, nocoj, 20:20.
AKTIVACIJA VSEH MOČI
Martin Milec: "Treba se je zbrati in zbrati energijo za ta zadnji teden"
Foto: Drago Wernig
Iztisniti zadnje rezerve moči in uspešno zaključiti uspešen jesenski del sezone. Načrt je jasen. Utrujenost, redčenje kadra, slabo vreme, težka igrišča, vse preostale okoliščine smo odmislili. Tudi Liga prvakov in Sevilla sta zdaj v senci tekme z Gorico.

“Potrebna je popolna aktivacija. Pokazati je treba poleg kakovostne igre tudi dovolj vztrajnosti in moštvenosti,” poudarja Darko Milanič v napovedniku kroga št. 18.

Žal v tej zaključni fazi jeseni ne gre brez težav. Dobra novica je, da je od srede okreval Marko Šuler, je pa ostal sam v konici napada Marcos Tavares.
“Pred kratkim v obrambi, zdaj imamo težave v napadu. Poškodovana sta Zahović in zdaj tudi Mešanović, nekaj časa ni treniral z nami Sunny Omoregie, ki je po poškodbi delal po posebnem programu. Z njim bomo zadnji test opravili, tako da se bo moral Marcos kapetansko napeti, če se lahko tako izrazim. Vemo, kaj nas čaka. Gorica ima zmeraj velik navdih, kot vsi gostje Ljudskega vrta. Ni jim šlo najboljše v zadnjih tekmah in želeli bodo izboljšati vtis. Toda popolnoma vse moči smo usmerili v to tekmo, v boju za naslov prvaka nas zanimajo le nove 3 točke.”

Med tistimi, ki pod velikimi obremenitvami, je tudi Martin Milec, a še ima dovolj moči za finiš: “Treba se je zbrati in zbrati energijo za ta zadnji teden, ki nas čaka. Le skupaj, kot ekipa bomo tudi v finišu dosegli rezultate kot v večjem delu dosedanje sezone. Brez prvenstva ne bi bilo Lige prvakov, tekma proti Gorici je zdaj za nas najpomembnejša tekma tega dela.”

Nocoj z dvojnim motivom: po točke in pomagati kapetanu do rekorda.
“Vsi skupaj smo zelo veseli. Kar mu uspeva, je neverjetno. Res si želim, da bi naš kapetan podrl rekord na domačem igrišču. To bi bilo nekaj posebnega. Vsi mu bomo pomagali, da se to zgodi že proti Gorici.”

Maribor – Gorica. Ljudski vrt, sobota, 20:20.
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23