Članek
Kapetan po rekordu čustveno in ponosno
HVALA VSEM, ZDAJ JIH ŽELIM 200
"Prišel sem iz favele v Braziliji in vse, kar doživljam tukaj, mi ogromno pomeni"
Tudi na novinarski konferenci je trener najprej prepustil besedo kapetanu. Zgodbe o sobotnem večeru v Ljudskem vrtu ne moremo začeti drugače. Marcos Kapetan Tavares. #131.

“To je torej - to. Čustva so močna, težko najdem besede, da bi opisal, kako se počutim. Lahko se le zahvalim. Jezus mi je pokazal pot, ekipa pa pomagala, da sem prišel do tega rekorda. Čestitke vsem soigralcem, trenerju, direktorju, vsem v klubu, vsem našim navijačem, ki so fenomenalni in so me motivirali, da lahko zabijem gol,” je po novem preoblikovanju zgodovine strnil vtise zdaj tudi samostojni rekorder po številu zadetkov v PLTS.

Bil je gol za rekord in zmago. Preprosto se je moral zgoditi na poseben način. In veličastnost dobi še z eno usodno povezavo: dosežen je bil pred južno tribuno...
“Super, tega sem še posebej vesel. Tudi moj sin je bil za golom, nepopisno doživetje. Lahko smo se veselili skupaj. Ne morem mimo tega, kaj vse so igralci naredili zame. Pomagali so mi do vseh teh golov, me vrgli v zrak, to je velika zadeva v življenju. Ne morem skriti močno prisotnih čustev. Priznam, da sem jokal. Prišel sem iz favele v Braziliji in vse, kar doživljam tukaj, mi ogromno pomeni. Rad bi se ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so mi pomagali do rekorda in vsem, ki imajo vijol’čno kri. Hvala lepa!”

Največ golov za NK Maribor. V kvalifikacijah evropskih pokalnih tekmovanj. V prvi slovenski ligi. Kateri je naslednji cilj, kje so še naslednji motivi?
“Dovolj jih je, tukaj še ni konec. Zdaj želim 200 golov v ligi. In prvi gol v Ligi prvakov.”

Še o tekmi, ki bo vpisana v zgodovini. 2.12.2017. Maribor 2, Gorica 1.
“Že v prvem polčasu smo bili dobri, imeli priložnosti, prišli do vodstva. Povsem zasluženo. Potem smo dobili tisti nesrečni gol, ampak sledil je pravi odziv. Maribor je izkušena ekipa, to se je že tolikokrat izkazalo. Znova smo krenili v napad, to je bil pravi juriš proti vratom gostov. Skupaj smo garali, se borili, ustvarjali priložnosti in zato je prišel ta gol na koncu tekme. Igrali smo s srcem, z velikim motivom in to se obrestuje. Lahko samo pohvalim ekipo in tudi za nas velja, to še ni konec. Gremo naprej! Ta zmaga nam prinaša dodatno motivacijo, da lahko v sredo odigramo dobro tekmo proti Sevilli.”

Strast. Čustva. Ponos. Kapetan, poklon!
35.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
79
Maribor
77
Domžale
72
Rudar
50
Celje
47
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23