Članek
Zadnjih 90 minut leta 2017: v Ljudskem vrtu v nedeljo, ob 16:50
ŠE JE DOVOLJ ENERGIJE
Mitja Viler: po 12. evropskih v nedeljo še 20. na igrišče v domačih tekmovanjih
Foto: Drago Wernig
Tekma št. 34 v jesenskem delu. Obremenitve so visoke, a je še dovolj moči za zadnjih 90 minut.

“Smo še v trenutkih počivanja, drugi dan po tekmi je namenjen, da zacelimo rane in si povrnemo moči. Sobotni trening bo tisti udarni, ko se bomo dogovorili o načrtu za tekmo, potem pa v nedeljo na igrišče maksimalno motivirani in željni novih 3 točk,” v napovedniku otvoritve tretje četrtine prvenstva in zaključka za leto 2017 poudarja Darko Milanič.

Pomeni celjenje ran, da imamo med neizprosnim jesenskeim finišem še kakšnega kandidata manj za nedeljski zaključek?
“Bistvenih sprememb glede na tekmo s Sevillo ni. Imamo nekaj lažjih poškodb, prehladov. Nekateri fantje, ki igrajo v zgoščenem ritmu, so dobili v petek prosto, da se v domačem okolju čim boljše odpočijejo. Verjamem, da bom imel na razpolago vse igralce kot v sredo. Zavedamo se, da so tekmeci odigrali manj tekem. Nedeljska ne bo lahka, še nobena proti Aluminiju ni bila. Na domačem igrišču imajo v tej sezoni precej težav, so pa zaradi svojega načina igre uspešnejši na gostovanjih. Ti dvoboji prinašajo vedno nek poseben naboj, tako da bi nam prvi zadetek olajšal zadeve.”

Kot pri prvih velja specifika tudi pri zadnjih tekmah. Predvsem s psihološkega stališča ob odštevanju.
“Človeško je, da pride trenutek, ko je treba razmišljati o preklopu misli po dolgem obobju, ko je bila v ospredju služba. Nisem bil zadovoljen, kako smo se odzvali lani v Domžalah, ko smo zaradi nespoštovanja dogovora izgubili zelo želene točke na zadnji tekmi pred zimskim premorom. Letos smo se ogromno pogovarjali v tej smeri in poskušali na različne načine doseči namen. Odločil sem se, da bodo fantje dobili prosto takoj po tekmi. S tem, da se zavedajo, kako zahtevna naloga jih čaka. Prepričan sem, da bodo svoje obveznosti opravili zelo dobro. Ker smo v tej fazi tekmovanja, bo treba aktivirati vse moči, ki jih imamo. Ob tem pa bo predvsem pomembna psihološka pripravljenost.”

Maribor vs Aluminij. Ljudski vrt, nedelja, 16:50.0.krog LESTVICA