Članek
Predstavitev prvih kadrovskih novic
DOUMBIA OD JANUARJA, PIRIĆ OD JUNIJA
Ekipa je na zasluženih počitnicah, slačilnica je zaprla vrata, to pa ne pomeni, da je Ljudski vrt oaza miru. V klubskih pisarnah se delo nadaljuje v polnem zamahu in znane so že prve novice o podobi ekipe za projekt NK Maribor 2018.


Kenan Pirić z Zrinjskim do konca sezone za naslov prvaka, nato selitev v Ljudski vrt.


Nova člana slovenskega prvaka sta že postala 23-letni vratar Zrinjskega Kenan Pirić in Kassim Doumbia, 27-letni branilec iz Malija z belgijskim potnim listom, ki je doslej igral za FH Hafnarfjordur. Pred prestopom pa je 19-letni vezist Zrinjskega Marijan Ćavar. Zanimivost: vsi trije so bili poleti naši tekmeci.

O predstavitvi novincev, ki smo jih spoznali v neposrednih dvobojih med letošnjimi kvalifikacijami za Ligo prvakov, športni direktor Zlatko Zahovič: “Če začnemo pri vratarju, je Kenan Pirić eden najbolj nadarjenih vratarjev v tem delu Evrope. Reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je na klopi ob takšnemu vrhunskemu vratarju, kot je Asmir Begović, ima velik potencial in ni dvoma o njegovih kvalitetah. Ekipi se bo pridružil prihodnje poletje. Dogovorili smo se namreč s predstavniki Zrinjskega, da bo branil v Mostarju do konca letošnje sezone in jim pomagal do želenega naslova, potem pa se bo priključil naši ekipi in povečal konkurenco med vratnicama.

Kassim Doumbia je naš izbor v želji, da okrepimo obrambno vrsto. Na štoperskih položajih smo v končnici jesenskega dela sezone ostali s Šulerjem in Billongom, ob Uskokoviću, ki se je izkazal v pokalnem dvoboju z Olimpijo. Rajčević je poškodovan, Šme prav tako, Šuler razmišlja o prenehanju igranja, kar upam, da se še ne bo zgodilo tako hitro in morali smo se odzvati, saj je temelj vsake uspešne ekipe trdna obramba. Pri izbiri ni bilo dileme. Vsi smo bili navdušeni po tekmah 3. kvalifikacijskega kroga, ko se je Doumbia izkazal tako v Mariboru kot na Islandiji. Spremljali smo ga in menimo, da bo pomenil ustrezno okrepitev
.”

Julija 2017 tekmeca, januarja 2018 soigralca: Kassim Doumbia in Marko Šuler.


Ob dveh potrjenih se obeta še prihod tretjega novega igralca. “Marijan Ćavar je eden največjih talentov v širši regiji med zveznimi igralci. Z Zrinjskim imamo potrjen dogovor in pričakujemo razplet s prihodom mladega reprezentanta Bosne in Hercegovine. Za nas je posel sklenjen, z Zrinjskim imamo dobre odnose, pri prvaku BiH delujejo resni ljudje in čakamo, da se klub ter igralec dogovorijo o prestopu” je pojasnil športni direktor.

0.krog LESTVICA