Članek
Tudi selekcija iz klubskih pisarn in strokovnega štaba prepričljiva na igrišču
V SLOGU LETA 2017
Zlatko Zahovič z atraktivno potezo za končnih 5:2
Foto: Drago Wernig
Zadnja tekmovalna obveznost v 2017 ni pomenila odstopanja od navad med letom. Tradicionalni zaključek ob prijetnem druženju in preizkušanju moči na parketu proti novinarjem, ki so v preteklih mesecih poročali o projektu NK Maribor, smo opravili v slogu naše prve ekipe in tudi letos gremo na zimski premor kot zmagovalci prestižnega dvoboja.

Medijska selekcija išče rešitve, a jih nikakor ne najde. Tudi tokrat so uvrstili v ekipo precej novih moči, da bi obrnili krivuljo in se otresli miselnosti poražencev, vendar tudi s pomlajevanjem niso dosegli namena. Zaradi nekaterih dodatnih obveznostih in lažjih poškodb v naši selekciji nismo posegli po vseh kandidatih, ki jih imamo na voljo, vendar dilem o razpletu ni bilo. Med vratnicama je tisto, kar je šlo v pravo smer, prepričljivo pobiral Janko Veselič, posest žoge pa so med nizanjem akcij z zadetki potrdili Zlatko Zahovič, Žikica Vuksanović in Muamer Vugdalić.

Da v nasprotnem moštvu ne bi iskali vzrokov za poraz v sojenju, sta 50-minutni dvoboj (2 x 25), tokrat vodila 2 sodnika - Tadej Mežnar in Vidko Karmel. Brez napak, tako da je rezultat le odraz dogajanja na igrišču.

NK Maribor: Veselič, Zahovič, Gajser, Žurman, Vugdalić, Vuksanović, Barun, Tomić, Zajmi, Vulović, Vidrih, Latin. Selektor: Zvonko Breber.

Medijska selekcija: Toplak, T. Vidrih, Šparavec, Ranc, Dajčman, Lazar, Novak, Dominko, Elvič, Kos, Petelinšek, Dobaj, Bojič, Vöröš. Selektor: Jaša Lorenčič.

Strelci: 0:1 Petelinšek (1), 1:1 Vuksanović (6), 2:1 Vuksanović (6), 3:1 Vugdalić (7), 3:2 Kos (13), 4:2 Vugdalić (25), 5:2 Zahovič (30).
0.krog LESTVICA