Članek
Mladi slovenski reprezentant iz Fiorentine v Ljudski vrt
JAN MLAKAR V VIJOLIČASTEM DO 2022
"Odločil sem se za Maribor, ker zaupam klubu"
Foto: Drago Wernig
Prestopni rok se nadaljuje, potrjujemo prihod. Novi član NK Maribor je postal Jan Mlakar, 19-letni napadalec in mladi slovenski reprezentant. Po treh letih pri Fiorentini (v Serie A je debitiral proti Palermu 30.4.2017, vmes odlično igral za mlado ekipo iz Firenc - v prvenstvenih dvobojih 39 tekem/26 golov, v jesenskem delu pa je bil v statusu posojenega igralca pri Venezii) še naprej v vijoličastem, pogodba za 4 leta in pol.

Športni direktor Zlatko Zahovič ob predstavitvi na novinarski konferenci: “Jana je zelo lahko predstaviti. Je eden najbolj nadarjenih napadalcev v samostojnosti Slovenije, bil je v Fiorentini in naredil takrat velik prestop. Zdaj si je želel novih izzivov, našel jih je v Mariboru. Jan, srečno in dobrodošel!”

In še pojasnilo o prestopu: “Pogajanja so bila preprosta, saj imamo odlične odnose s Fiorentino. Klub nam zelo zaupa, kar je v svetu nogometa izjemnega pomena. Njihove finančne zmožnosti niso primerljive z našimi in trenerji se tam težje odločajo namenjati priložnost mladim. Mi delujemo v drugih okoliščinah in smo dosegli dogovor. Zadovoljni smo z razpletom. Odškodnina ob prestopu ni bila plačana, bomo pa skupaj s Fiorentino delali na nadaljnjem projektu. Jan zagotovo ni prišel, da ne bi bil naša sedanjost in prihodnost. Trener bo odločal o minutah na igrišču, konkurenca je velika, v Mariboru vedno na najvišji ravni in razumljivo se na Jana resno računa.”

Jan Mlakar o prvih vtisih v vijol’čnem svetu: “Odločil sem se za Maribor, ker zaupam klubu. V Italiji sem pridobil dragocene izkušnje, spoznal nove nogometne zakonitosti. Želel sem nov izziv in Maribor je pomenil najboljšo izbiro. Vsi smo videli, kako dobro je šlo ekipi na evropskih tekmah. Ne samo v tej, ampak tudi v prejšnjih sezonah. Že v prvih urah sem dobil potrditev, da je klub odlično organiziran, to je opazno na vsakem koraku. Moja želja je pomagati pri ohranjanju navad Maribora, torej zmagovati. Konkurenca za mesta v ekipi je velika, a brez tega ne gre. Naredil bom vse, da bom dobil priložnost in verjamem, da je spoznanje, da sem že dosegal zadetke v vijoličastem, ko sem igral za mlado ekipe Fiorentine, dober znak.”

Ekipi se bo priključil na petkovem treningu, izbral pa si je dres s št. 29.

2x posoja, 1x odhod
Še ostale kadrovske informacije: v spomladanski del sezone brez treh dosedanjih igralcev. Denis Šme bo v statusu posojenega nogometaša igral za Aluminij, Sandi Ogrinec za Krško, Matej Palčič pa ni več naš član in se je preselil v Wislo iz Krakowa.

0.krog LESTVICA